Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

#kananiksi: Näin savustat kanaa grillissä

Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananiksit tarjoavat sinulle herkullisia oivalluksia nyt myös kesäkokkaukseen. Tämä #kananiksi paljastaa, miten savustetaan ilman savustinta.

Tekisikö mielesi savustettua kanaa? Homman voi hoitaa helposti grilliin laitettavilla savustuspaloilla. Katso #kananiksi ja lue resepti, niin osaat käyttää savustuspaloja oikein.

Savustetut kanansiivet
3-4 annosta
60 minuuttia 

1 pkt Kariniemen Kananpojan Siipi miedosti suolattu 700 g
2 rkl vähäsuolaista kuivamausteseosta
savustuspaloja

Kastike:
1 dl voisulaa
1 dl Texas Pete kastiketta tai muuta vahvaa ja hapanta chilikastiketta

Poista siivet pakkauksesta ja taputtele ne kuiviksi talouspaperilla. Ripottele musteseos siipien pintaan molemmin puolin. Asettele savustuspalat folionyytissä kaasugrillin ritilän reunalle ja sytytä grillin polttimet. Grillaa siipiin kaunis pinta ritilän toisella reunalla, välillä käännellen. Sammuta polttimet siipien alta. Laita grillin kansi kiinni. Säädä päällä oleva poltin niin, että grilli pysyy n. 125-135-asteisena. Anna siipien savustua ja kypsyä n. 45 minuuttia suljetun kannen alla, kunnes ne ovat täysin kypsiä. Kastiketta varten vatkaa kuuma voisula chilikastikkeen joukkoon ja tarjoile savusiipien kanssa. Pyöräytä kypsät siivet kulhossa kastikkeen kanssa ja tarjoile heti.

Kaikki jo ilmestyneet Kariniemen Kananiksit löydät resepti-valikon alta kokkausvinkeistä sekä Kariniemen YouTube-kanavalta.