Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Aasialaisittain maustettua kanaa joulupöytään

Aasialaisittain maustettua kanaa joulupöytään

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kariniemen kokonainen broileri sopii mainiosti joulupöytään. Valmista aasilaiseen tapaan ja herkuttele.

120 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Uunibroileri maustamaton n. 1,3 kg

3 l vettä
2 dl hienoa merisuolaa
1 rkl korianterin siemeniä
1 kanelitanko
1 tähtianis
3 kokonaista neilikkaa
1 rkl maustepippureita

Täyte:
1 dl pankojauhetta
100 g siitakesieniä suikaloituna
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Glace:
1 dl hienoa sokeria
1 rkl paahdettuja korianterin siemeniä
yhden appelsiinin mehu ja 1/3 kuoresta
1 tl suolaa


Resepti

Kiehauta vesi ja lisää muut aineet joukkoon. Sekoita kunnes suola on liuennut ja jäähdytä. Poista kana pakkauksestaan ja huuhtele se kylmän veden alla. Upota kana suolaliemeen ja peitä astia. Annan kanan maustua jääkaapissa yön yli. 

Täyte: Freesaa sienet ja sipulit pannulla tilkassa rypsiöljyä. Sekoita joukkoon pankojauhe. Nosta kana liemestään n. tunti ennen kypsentämistä ja kuivaa se talouspaperilla. Täytä kana täytemassalla ja kypsennä 170 asteisessa uunissa n. 1 h 15 min. Valmista sillä aikaa glace.

Glase: Sulata sokeri kattilassa ja anna sen hieman ruskistua. Varo ettei pala! Purista joukkoon appelsiinin mehu ja lisää korianterin siemenet. Anna kiehua hiljalleen koko ajan sekoittaen, jotta sokeripaakut liukenevat. Lisää lopuksi raastettu appelsiininkuori ja suola.  

Ota kana uunista, kuivaa hieman sen pintaa. Sivele glace kauttaaltaan kanan pintaan ja pidä vielä 200 asteisessa uunissa n. 10min.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen