Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Broileripiirakka Igorin tapaan

Broileripiirakka Igorin tapaan

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Perheemme ja ystäviemme suosikkiruoka on kanaa Igorin tapaan. Sain nimettömän reseptin toistakymmentä vuotta sitten ystävältäni Igorilta. Resepti katosi ja niin siitä syntyi vuosien varrella meidän oma versio. Nimesin ruuan alkuperäisen reseptin antajan mukaan. Suomalais-brittiläinen perheemme rakastaa piirakoita, niin kuin britit yleensä, ja nyt Igorin kana sai kunnian päästä piirakan täytteeksi. Rapea taikinakuori, mehevä kana, makea paprika sekä sipuli, täydellinen makuyhdistelmä! Broileripiirakka Igorin tapaan, olkaa hyvä!

60 min

5 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 700 g


Taikina:
6 ½ dl vehnäjauhoja
140 g laktoositon voi
60 g silavaa
2 tl suolaa
2 dl jääkylmää vettä
1 muna voiteluun

Täyte:
1 punainen paprika
1 keltainen paprika
1 sipuli
1 solo valkosipuli
1 etikkakurkku
1 chili
1 tl suolaa
1 tl sokeria
½ tl rosepippuria
¼ tl mustapippuria
50 g tomaattipyrettä
1 dl smetana laktoositon
½ dl persiljaa


Resepti

Yhdistä jauhot sekä suola ja nypi rasvat jauhojen joukkoon, niin että tulee tasainen seos. Kaada kylmä vesi jauhoseokseen ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä. Laita taikina kelmun sisään ja pakkaseen lepäämään 10 minuutiksi. Pese paprikat, kuori sipulit, halkaise chili sekä poista chilistä siemenet. Kuutioi etikkakurkku, sipulit, paprikat ja chili pieneksi. Hienonna persilja. Yhdistä raaka-aineet ja lisää mausteet, tomaattipyre sekä smetana joukkoon. Mausta Minuuttipihvit kevyesti suolalla ja jätä huoneenlämpöön odottamaan piirakkaa. Kauli taikinasta noin ½ cm paksuinen levy ja ota ruokalautasen kokoisia taikinaympyröitä. Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja kastele kylmällä vedellä taikinan reunat. Laita täytettä taikinan keskelle ja asettele minuuttipihvi täytteen päälle. Taita taikinan yläreuna alas ja rypytä puolikuun mallinen piirakka kiinni. Voitele piirakka munalla ja laita uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi. Sammuta uuni ja anna piirakat levätä vielä 10 minuuttia jälkilämmöllä. Nosta piirakka uunista, asettele lautaselle kauniisti ja tarjoile lämpimänä.

Pikkuleipiä, kakkuja, piirakoita, hyvää ruokaa ja brittiläisiä makuja – niistä on Peggyn pieni punainen keittiö tehty. Tervetuloa meidän pöytään! Welcome!

Täältä löytyy tämä resepti.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen