Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Helppo intialainen voikana basmatiriisillä ja raita-kastikkeella

Helppo intialainen voikana basmatiriisillä ja raita-kastikkeella

icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Intialaiseen ja nepalilaiseen keittiöön kuuluu aina lempeä mutta maukas Butter Chicken. Tämä Tuuli Lindgrenin laatima resepti on Suomen paras suikalekokki -kilpailun satoa. Huomio broileriruoan valmistusajassa myös kolmen tunnin marinointi.

45 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 450 g


Marinadi:
2 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
2 tl garam masala -mausteseos
1 tl kaneli
1 tl kurkuma
pala raastettua inkivääriä 
2 kpl murskattu valkosipulinkynsi
1 limen mehu
ripaus merisuolaa

Lisäksi voi-kanakastikkeeseen:
3 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
200 g paseerattu tomaatti
2 tl garam masala -mausteseos
2 tl chilijauhe
2 tl kurkuma
2 rkl voita
tuoretta korianteria

Raita-kastike:
2 dl täyteläinen maustamaton jogurtti
1/3 kurkku raastettuna
tuoretta minttua
suolaa
mustapippuria

Riisi:
vettä 
3 dl basmatiriisiä
ripaus kurkumaa


Resepti

Sekoita marinadin ainekset keskenään ja laita fileesuikaleet marinadin joukkoon. Sekoita hyvin ja anna marinoitua jääkaapissa kelmun alla vähintään 3 tuntia.

Tee raitakastike sekoittamalla ainekset keskenään ja jätä maustumaan jääkaappiin.

Kun broilerit ovat marinoituneetn, pyyhi ylimääräiset marinadit pois ja ruskista fileesuikaleet pannulla. Lisää joukkoon jogurtti, paseerattu tomaatti, garam masala, chilijauhe ja kurkuma ja anna hautua rauhassa noin 30 minuuttia. Lisää lopuksi voi kastikkeeseen ja anna sen sulaa.

Keitä riisi pakkauksen ohjeen mukaan ja mausta suolalla ja kurkumalla.

Kokoa annos ja koristele tuoreella korianterilla.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen