Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Isoäidin kanasalaatti

Isoäidin kanasalaatti

Arvostele!

Perinteinen broilerisalaatti sopii sekä arkeen että juhlaan. Reseptiä voi kätevästi soveltaa myös aiemmalta aterialta yli jääneeseen kanaan.

120 min

4 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Uunibroileri sitruuna-curry n. 1,4 kg

3 tomaattia
1 lehtisalaatin kerä
½ nippu retiisejä
1 dl manteleita paahdettuna
50 g parmesanjuustoa
mustapippuria
ruohosipulia
1 sitruuna

Kastike:
1 dl kuohukermaa
2 rkl sokeria
½ sitruunan mehu


Resepti

Kypsennä broileri pakkauksen ohjeen mukaan paistamalla sitä uunissa 175 asteessa noin 1 ½ tuntia. Paloittele jäähtynyt broileri. Huuhtele salaatinlehdet huolellisesti ja revi ne pienemmiksi paloiksi. Valmista kastike vatkaamalla sitruunamehu ja sokeri kerman joukkoon. Huuhtele ja puolita tomaatit. Poista siemenet lusikalla. Suikaloi tomaatit. Poista retiisin naatit ja viipaloi retiisit. Rouhi mantelit. Kääntele salaatinlehdet kastikkeessa ja laita salaattikulhoon. Lisää broileri, tomaattisuikaleet, retiisipalat ja mantelit. Ripottele salaatin pinnalle parmesan-lastuja, pippuria ja ruohosipulisilppua. Kaada vielä loput kastikkeesta salaatin päälle, ja tarjoile se sitruunalohkojen ja tuoreen leivän kera.