Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Jogurttimarinoitu kalkkunan filee ja Provencen uunikasviksia

Jogurttimarinoitu kalkkunan filee ja Provencen uunikasviksia

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Jogurttimarinadissa kalkkunan fileestä hautuu oiva juhlaruoka pääsiäis- tai joulupöytään. Kypsennä kylkeen terveelliset kasvikset Provencen tapaan.

105 min

4-6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kalkkunan Filee maustamaton n. 1,1 kg

2 tl suolaa
mustapippuria myllystä
200 g maustamatonta jogurttia
4 valkosipulinkynttä hienonnettuna
½ tl kuivattua timjamia
½ tl kuivattua rosmariinia
½ tl kuivattua rakuunaa
1 tl paprikajauhetta

Provencen uunikasvikset:
3 isoa Rosamunda-perunaa
1 dl oliiviöljyä
2-3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ tl kuivattua rosmariinia
2 punasipulia
3 jumboherkkusientä
4 tomaattia 

Kylmä jogurttikastike:
250 g maustamatonta jogurttia
2 tl vahvaa sinappia
mustapippuria myllystä
ripaus suolaa
1 rkl tuoretta minttua hienonnettuna


Resepti

Ota kalkkunan filee pakkauksesta ja hiero suola kauttaaltaan fileen pintaan. Rouhi pinnalle myös hieman mustapippuria. Sekoita jogurtin joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, kuivatut yrtit ja paprikajauhe.
Laita jogurttiseos muovipussiin ja sujauta filee jogurtin joukkoon. Kääntele siten, että filee on kauttaaltaan jogurtin peitossa. Marinoi kalkkunaa 5-6 tuntia tai yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen kypsennystä. Pyyhi jogurtti pois pinnalta. Laita fileeseen lihalämpömittari ja kypsennä sitä 150 asteisessa uunissa noin 1 ½ tuntia, kunnes sisälämpötila on 72 astetta.

Pese Rosamunda-perunat hyvin ja leikkaa ne lohkoiksi. Laita lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta niiden päälle oliiviöljyä. Sekoita perunoiden joukkoon hienonnetut valkosipulinkynnet, suola, mustapippuria ja rosmariinia. Kypsennä ruokaa 200 asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Kuori ja lohko punasipulit. Paloittele myös jumboherkkusienet ja tomaatit. Lisää ainekset perunoiden joukkoon ja valuta sekaan tarvittaessa vielä hieman öljyä. Jatka kasvisten kypsentämistä uunissa välillä varovasti sekoitellen, kunnes perunat ovat kypsiä.

Sekoita jogurttikastikkeen ainekset sekaisin. Tarjoa valmis kastike viipaloidun kalkkunan fileen ja Provencen uunijuuresten kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Vähärasvainen Vähärasvainen