Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Jouluinen glögikalkkuna ja quinoa-porkkanalaatikkoa

Jouluinen glögikalkkuna ja quinoa-porkkanalaatikkoa

Arvostele!

Mietitkö pikkujoulujen tai itsenäisyyspäivän tarjoiluja? Valmista murea kalkkunan fileerulla ja sen seuraksi glögikastike. Porkkanalaatikko syntyy tällä kertaa quinoasta, joka sopii myös keliaakikon ruokavalioon.

110 min

3-4 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kalkkunan Fileerulla, perinteinen 1 kg


Glögikastike:

1 salottisipuli
2 dl vahvaa glögiä
1 tähtianis
1 ½ dl vettä
2 rkl kanafondia
mustapippuria myllystä
½ rkl maizenaa + 2 rkl vettä
(ripaus suolaa)

Quinoa-porkkanalaatikko:
3 dl quinoaa
3 dl vettä
6 dl maitoa
1 ½ tl suolaa
500 g porkkanasosetta
1 muna
ripaus muskottipähkinää
2-3 rkl siirappia
n. 3 rkl mantelirouhetta tai korppujauhoja
muutama nokare voita


Resepti

Ota Kalkkunan Fileerulla huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Laita rulla uunipellille ja paista sitä 150-asteisessa uunissa keskiritilätasolla noin 1 ½ tuntia, kunnes fileessä oleva paistomittari ponnahtaa ylös. Anna paistin vetäytyä noin kymmenen minuuttia, ennen kuin poistat mittarin.

Valmista sitten quinoa-porkkanalaatikko. Huuhtele quinoa ja mittaa se kattilaan. Lisää vesi. Anna quinoan kiehua miedolla lämmöllä, kunnes vesi on lähes imeytynyt. Lisää maito ja anna taas kiehua usein sekoitellen, kunnes maito on imeytynyt ja quinoa on kypsää. Mausta quinoa suolalla ja sekoita joukkoon porkkanasose, muna, ripaus muskottipähkinää ja siirappi. Tarkista tässä välissä maku. Kaada seos uunivuokaan ja ripottele sen pinnalle mantelirouhetta tai korppujauhoja, sekä muutama nokare voita. Kypsennä ruokaa 175-asteisen uunin keskiritilätasolla noin tunti.

Valmista lopuksi vielä glögikastike. Hienonna salottisipuli ja laita se kasariin vahvan glögin ja tähtianiksen kanssa. Anna liemen kiehua kasaan, kunnes siitä on noin puolet jäljellä. Lisää kasariin vesi, kanafondi ja mustapippuria myllystä. Kiehauta. Sekoita maizena ja vesi keskenään ja valuta seos höyryävään liemeen koko ajan sekoittaen. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä muutaman minuutin ajan. Tarkista maku. Poista tähtianis ja mausta tarvittaessa suolalla.

Leikkaa kalkkunan filee viipaleiksi ja se tarjoa glögikastikkeen ja quinoa-porkkanalaatikon kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon
  • Runsasproteiininen