Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta

Jouluinen kananpoika ja glögikastiketta

Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Poista Kananpoika pakkauksesta ja huuhtele. Kuivaa talouspaperilla taputellen.
  • Sekoita laimentamaton glögi, piparkakkumauste ja soijakastike keskenään ja levitä marinadi kanan pintaan kauttaaltaan pullasudilla. Laita jääkaappiin marinoitumaan mielellään muutamaksi tunniksi.
  • Ota kananpoika huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä.
  • Laita kana uunivuokaan ja paista 175-asteisessa uunivuoassa noin 1 ½ tuntia. Laita päälle folio, mikäli pinta saa liikaa väriä.
  • Valmista seuraksi mausteinen kastike. Mittaa kasariin laimentamatonta glögiä, vettä, soijakastiketta ja tuoretta, hienonnettua inkivääriä. Laita joukkoon myös maissitärkkelys.
  • Anna kiehua hiljalleen sekoitellen, kunnes kastike sakenee.

Kokeile reseptejä