Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kalkkunaa juhlapöytään

Kalkkunaa juhlapöytään

Arvostele!

Kalkkunan fileerulla on näppärä ja herkullinen tarjoilu juhlapöytään. Verkotettua rullaa löytyy sekä pakasteena että jääkaappivalmiina. Pääsiäis- tai joulupäivällistä varten valmista rullan seuraksi värikäs porkkanarisotto sekä makuaisteja hivelevä klementiinikastike.

110 min

6 annosta

  • Uuniin
  • Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kalkkunan fileerulla, pakaste 1 kg


Porkkanarisotto:
1 sipuli pieninä kuutioina
2 rkl oliiviöljyä
3 dl risottoriisiä
1 porkkana pieninä kuutioina
2 dl valkoviiniä
5 dl kanalientä
1 dl porkkanamehua (esim. Biotta)
1 dl parmesaanijuustoa raastettuna
0.5 tl mustapippuria
0.5 dl ruohosipulia leikattuna
1 rkl voita

Klementiinikastike:
1-2 klementiinin kuori raastettuna
3 klementiinin mehu puristettuna
0,5 dl sokeria
2 dl kanalientä
1 dl kermaa
1 rkl maizenaa
2 rkl voita
1 tl suolaa


Resepti

Kypsennä fileerulla 150-asteisessa uunissa n. 1,5 h, kunnes paistovahti ponnahtaa ylös. Voit halutessasi käyttää myös omaa paistomittaria, jolloin sisälämpötilan annetaan nousta 74-asteiseksi. Anna paistin vetäytyä 10 minuuttia ennen kuin poistat mittarin.

Valmista paistin kypsyessä risotto ja kastike.

Porkkanarisotto: 
Kuullota sipulikuutiot kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää kattilaan riisi ja porkkanakuutiot, kuullota vielä pari minuuttia. Kaada joukkoon valkoviini ja anna sen imeytyä riisiin sekoitellen. Lisää kuumaa kanalientä vähitellen ja koko ajan sekoitellen, kunnes kaikki neste on imeytynyt riisiin. Lisää risottoon porkkanamehu ja anna kiehua vielä muutama minuutti. Risottoriisin kypsymiseen menee aikaa n. 16–18 minuuttia. Sekoita joukkoon vielä loput ainekset ja tarkista suolan riittävyys.

Klementtiinikastike: 
Mittaa laakeaan kattilaan sokeri ja paahda kauniin ruskeaksi. Lisää joukkoon klementiinin mehu ja kanaliemi ja anna kiehua hiljaa hymyillen noin 5 minuuttia.

Sekoita maizena pieneen tilkkaan kermaa ja kun seos on tasainen niin lisää joukkoon loppu kermasta. Lisää kerma-maizenaseos kattilaan ja sekoita tasaiseksi. Anna kiehua pari minuuttia. Lisää lopuksi joukkoon 2 rkl voita ja mausta suolalla.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia