Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa

Kana-gorgonzolapiirakka ja päärynäsalsa

Arvostele!

Upea tarjottava illanistujaisiin valmistuu tämän piirakkareseptin avulla. Ruokaisa broileripiiras saa makutäydennystä jännittävästä päärynäsalsasta.

45 min

6 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g

piirakkavuoka tai irtopohjavuoka, halkaisijaltaan 24 cm

Piirakkataikina:
100 g voita tai 1 dl juoksevaa margariinia
2 dl maitoa
½ tl suolaa
6 dl vehnäjauhoja (tai osa grahamjauhoja
3 tl leivinjauhetta 

Täyte:
100 g gorgonzolajuustoa
100 g purjoa
½ dl hienonnettua ruohosipulia
1 dl ranskankerma
1 kpl muna
suola
valkopippuria
muskottia
oliiviöljyä 

Päärynäsalsa:
1 kpl kypsä päärynä
1/2 kpl punasipuli
2 kpl tomaattia
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl vaaleaa balsamicoa
2 rkl oliiviöljyä
½ tl suolaa
ripaus valkopippuria
muutama tippa tabascoa


Resepti

Aloita taikinasta. Sekoita keskenään jauhot, suola ja leivinjauhe. Sekoita kylmä voi paloina joukkoon tai kaada juokseva margariini. Lisää maito. Laita jauhoja tarvittaessa lisää,  jotta taikinasta tulee kiinteä ja tarttumaton. Painele puolet taikinasta voidellun piirakkavuoan tai irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille.

Mausta suikaleet, suolalla ja valkopippurilla, ja paista ne pannulla kypsiksi. Leikkaa purjon valkoinen osa renkaiksi ja freesaa kypsäksi. Sekoita ranskankerma ja muna,  ja mausta seos suolalla, valkopippurilla ja muskotilla. Kuutioi juusto. Sekoita kaikki aineet keskenään ja laita vuokaan. Kauli loput taikinasta piirakan kanneksi ja painele kannen reunat kiinni piirakan pohjaan. Voitele kansi kananmunalla ja painele pintaan reikiä haarukalla. Paista piirakkaa 150 asteisessa uunissa noin puoli tuntia.

Tee viimeiseksi päärynäsalsa. Poista tomaatista kuori kalttaamalla. Halkaise se, poista siemenet ja kuutioi. Paahda pinjansiemenet ja hienonna punasipuli. Kuutio päärynä ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Mausta salsa balsamicolla mausteilla ja oliiviöljyllä. Tarjoile lopputulos piirakan kera.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen