Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanaburger sinihomejuustolla ja aurinkosalsalla

Kanaburger sinihomejuustolla ja aurinkosalsalla

Arvostele!

Reseptini teemana oli amerikkalainen/latinolainen ruoka, ja mieleeni tuli heti muhkea ja herkullinen hampurilainen joita herkuttelimme aikoinaan Floridan reissulla. Söin usein myös friteerattuja kananfileitä sinihomejuustodipin kanssa ja siitä lähtikin tämä idea. Halusin kuitenkin kesäisen raikkaan ja nopeasti valmistuvan joten päädyin grillaamaan kananpihvit ja kylkeen paksu ja tuhti sinihomejuustokastike. Aurinkosalsan tuore ananas antaa ihanasti keveyttä hampurilaiseen. Tästä burgerista ei tule ähky!

30 min

4 annosta annosta

  • Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® maustamaton 700 g

4 hampurilaissämpylää
öljyä paistoon
myllysuolaa
cayannepippuria
jääsalaattia
ketsuppia
majoneesia

Sinihomejuustokastike:
170 g sinihomejuustoa
3 dl ruokakermaa (10 %)

Aurinkosalsa:
2 tomaattia
1 keltasipuli
1 punainen chili
tuoretta ananasta
myllysuolaa


Resepti

Valmista ensin aurinkosalsa. Leikkaa tomaateista kanta pois ja poista sisus. Pilko pieneksi kuutioksi. Pilko myös sipuli, chili ja tuore ananas pieniksi kuutioiksi. Sekoita kaikki keskenään ja mausta suolalla. Nosta jääkaappiin tekeytymään.

Valmista seuraavaksi sinihomejuustokastike. Pilko kattilaan sinihomejuusto ja lisää kerma. Keitä miedolla lämmöllä  paksuksi kastikkeeksi. Anna olla liedellä 1-2 lämmöllä ja sekoita välillä.

Lisää paistinpannulle öljyä, kuumenna ja lisää kananpojan minuuttipihvit paistumaan. Mausta myllysuolalla ja cayannepippurilla. Käännä. Paista kypsäksi ja mausta vielä toinenkin puoli.

Laita hampurilaissämpylät paahtumaan toiselle pannulle tai uuniin.

Kokoa hampurilainen. Levitä pohjalle ketsuppia ja majoneesia. Laita päälle jääsalaattia. Lusikoi jääsalaatin päälle pari ruokalusikallista aurinkosalsaa. Päälle 1-2 kananpojan minuuttipihviä syöjän mukaan ja lusikoi päälle pari ruokalusikallista sinihomejuustokastiketta. Kansi päälle ja nauti heti!

Terhin keittiössä -blogi on pintaraapaisu yrittäjä-äidin ja nautiskelijan elämään ja varsinkin keittiööni. Terhin keittiössä keskittyy ruoan, leivonnan ja hyvän juoman ympärille sekä myös sisustamiseen ja remontoimiseen kotona sekä mökillä. Suurin osa blogini resepteistä ovat omaa käsialaani. Blogista löydät reseptejä kuvineen, viininmaistelun fiiliksiä sekä pullantuoksua!

Täältä löytyy tämä resepti.