Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanadobi

Kanadobi
Sydänmerkki

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Jopa kanaisan version klassisesta aladobista. Pilko hunajapaahdetut fileet kuutioiksi ja hyydytä parin muun aineksen kera jääkaapissa. Näin syntyy ranskalainen lihahyytelö supisuomalaisesta kananpojasta.

30 min

6 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Hunajapaahdettu filee 180 g

5 dl vettä
1 kanaliemikuutio
2 tl hienonnettua timjamia
10 kpl (n. 20 g) liivatelehtiä


Resepti

Leikkaa hunajapaahdettu filee pieniksi kuutioiksi. Mittaa vesi kattilaan ja lisää joukkoon liemikuutio ja timjami. Kiehauta liemi.

Liota liivatelehdet kylmässä vedessä n. 5 min ja purista niistä vesi pois. Sekoita liivatelehdet kuumaan liemeen.

Laita leikkelekuutiot suorakaiteen muotoiseen vuokaan, johon ne juuri ja juuri mahtuvat ja kaada liemi päälle. Kopauta vuokaa pari kertaa pöytää vasten, niin kanadobiin ei jää ilmakuplia.

Anna hyytyä jääkaapissa kelmulla peitettynä seuraavaan päivään.

Valele vuoan ulkoreunoja nopeasti kuumalla vedellä ja kumoa aladobi vadille.
Viipaloi terävällä veitsellä ja tarjoile valkoviinietikan kera.


Kanaleikkeleistä taiot vaikka mitä! Katso lisää herkullisia leikkelereseptejä osoitteesta kariniemen.fi/leikkelehurmio.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon