Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanafajitas ja quacamole

Kanafajitas ja quacamole

Arvostele!

Kananpojan hunaja-chili fileesuikaleista syntyvät maistuvat fajitakset. Broilerin lisukkeeksi valmistettava quacamole on avokadopohjainen dippi. Nämä meksikolaiset herkut sopivat erinomaisesti rentoihin illanistujaisiin tai viikonlopun makupaloiksi.

30 min

5-6 annosta

  • Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt

1 rkl öljyä
1 iso sipuli lohkoina tai 3 kesäsipulia varsineen
1 paprika suikaleina
3-4 rkl valkosipulin kynttä hienonnettuna
1-2 tl tacomaustetta
1 punainen chilipalko hienonnettuna
1 säilykepurkki valkoisia papuja valutettuna
1 rkl siirappia
500 g paseerattua tomaattia tai tomaattimurskaa

Quacamole:
2 kypsää avokadoa
1 limen mehu
1 tomaatti
2 valkosipulin kynttä
1 pieni punasipuli
½ punainen chilipalko
½ tl suolaa

Lisäksi:
6 kpl pehmeitä tortilloja
ranskankermaa tai smetanaa
salaattia
kurkkua


Resepti

Kuumenna öljy pannulla. Paista Kananpojan hunaja-chili fileesuikaleet kauttaaltaan. Lisää joukkoon sipulilohkot, paprikasuikaleet ja hienonnetut valkosipulin kynnet. Kääntele aineksia hetken aikaa ja mausta sitten tacomausteella. Lisää pannulle chili, valutetut pavut ja siirappi, sekä paseerattu tomaatti tai tomaattimurska. Kuumenna.

Valmista quacamole. Halkaise avokadot ja kierrä niiden kivet irti kuorista. Koverra avokado lusikalla kuoresta kulhoon. Purista joukkoon limen mehu. Kuumenna vettä kattilassa ja vedä tomaatin päälle ristikkäisviilto. Laita tomaatti kiehuvaan veteen ja nosta se pois kun kuori alkaa irrota tomaatista. Jos haluat, voit jättää tomaatin kalttaamatta ja kuoria sen sellaisenaan veitsellä. Lisää loput ainekset kulhoon ja soseuta ne sauvasekoittimella tai haarukalla tasaiseksi tahnaksi.

Täytä hieman lämmitetyt tortillat kanatäytteellä ja kääri ne sitten rullalle. Tarjoa fajitasten seuraksi salaattia, kurkkua, quacamolea ja ranskankermaa. Voit laittaa täytteet halutessasi myös tortillan sisälle.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen