Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanafileetä ja juustoperunoita

Kanafileetä ja juustoperunoita

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Kun haluat tarjota vieraille jotain vähän parempaa, kokeile tätä reseptiä. Kätevä Kananpojan Fileerulla on valmiiksi verkotettu ja sen mukana tulee paistovahti. Työnnä rullan kanssa uuniin pekonijuurikkaita ja Gruyére-juustolla maustettuja perunoita, ja viimeistele ateria vielä tummalla mustaherukkakastikkeella.

110 min

6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileerulla, pakaste 1 kg


Pekonijuurikkaat:
1 kg puna-, kelta- ja/tai raitajuurta
1 pkt (170 g) HK Amerikan pekonia
muutama timjaminoksa
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl balsamicoa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
½ tl suolaa

Gruyére-perunat:
1 kg perunaa (jauhoinen lajike)
2 dl Gruyére-juustoa raasteena
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria myllystä
¼ tl jauhettua muskottipähkinää
2 dl ruokakermaa

Mustaherukkakastike:
4 dl HK Punaviinikastiketta
3 rkl mustaherukkahyytelöä
1 rosmariinin oksa


Resepti

Pekonijuurikkaat: Kuori ja paloittele juurikkaat lohkoiksi ja suikaloi pekoni. Yhdistä kaikki ainekset voideltuun uunivuokaan ja sekoita hyvin. Nosta pakkauksestaan poistettu Fileerulla juurikkaiden päälle ja kypsennä 150-asteisessa uunissa n. 1,5 h, kunnes fileessä oleva paistomittari ponnahtaa ylös. Voit halutessasi käyttää myös omaa paistomittaria, jolloin sisälämpötilan annetaan nousta 74-asteiseksi. Anna paistin vetäytyä noin kymmenen minuuttia, ennen kuin poistat mittarin.

Gruyére-perunat: Kuori perunat ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lado voideltuun uunivuokaan kerroksittain perunaviipaleita, juustoraastetta ja mausteita. Kaada ruokakerma perunoiden päälle ja paista 150-asteisesa uunissa n. 1,5 h fileerullan ja juurikkaiden kanssa. Peitä tarvittaessa foliolla, jos pinta tummuu liikaa.  Anna jäähtyä ja levähtää hetki ennen tarjoilua.

Mustaherukkakastike: Yhdistä ainekset kattilaan ja kiehauta sekoitellen. Nosta rosmariini pois kattilasta ja tarjoile fileerullan seuraksi.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia