Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanakeitto

Kanakeitto
Sydänmerkki

Arvostele!

Kanajauhelihasta valmistat ihanan, lämpimän keiton. Jauhelihakeitto on perinteinen suomalainen ruoka, jossa maistuvat satokauden juurekset, kuten peruna, porkkana ja palsternakka. Tässä reseptissä mukaan tuodaan myös eksoottisempia makuja currylla ja korianterilla. Murea broilerikeitto sopii niin arkeen kuin juhlavampaankin hetkeen.

30 min

4-6 annosta

  • Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileejauheliha 400 g

2 rkl öljyä
½ tl suolaa
4 keskikokoista perunaa
1 keskikokoinen palsternakka
2 porkkanaa
½ pienehkö juuriselleri
3 rkl öljyä
2 rkl currya jauheena
5 dl vettä
4 dl kookosmaitoa
1 laakerinlehti
10 maustepippuria
1 kanaliemikuutio
1-2 tl kuivattua korianteria

Pinnalle:
tuoretta korianteria ja minttua


Resepti

  1. Ota jauheliha huoneenlämpöön noin puoli tuntia ennen kypsennystä. Kuumenna öljy pannulla ja paista jauheliha kauttaaltaan. Mausta suolalla.

  2. Kuori perunat, palsternakka, porkkanat ja juuriselleri. Leikkaa ne pieniksi, tasakokoisiksi kuutioiksi.

  3. Kuumenna öljy kattilassa ja lisää joukkoon curry sekoitellen. Varo polttamasta. Lisää pian joukkoon kasviskuutiot ja kääntele niitä hetki. Lisää vesi, kookosmaito, laakerinlehti, maustepippurit ja kanaliemikuutio sekä kuivattu korianteri. Anna kiehua hiljalleen kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää loppuvaiheessa paistettu jauheliha ja kuumenna.

  4. Hienonna valmiin keiton joukkoon tuoretta korianteria ja minttua. Nauti!
  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Vähärasvainen