Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanamakkaroita ja peltiketsuppia

Kanamakkaroita ja peltiketsuppia

icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Broilerimakkaran lisukkeeksi voi grillissä paistaa peltiketsuppia. Paras peltiketsuppi tulee kypsistä, vähän jo pehmeistä tomaateista, joiden maku on aavistuksen makea. Mitä mehukkaampi tomaatti, sitä enemmän pellille tulee lientä. Jos lientä on paljon, paistosta kannattaa grillata kauemmin niin, että liemi hieman haihtuu ja maku tiivistyy. Tomaattikastikkeen joukossa kiehuu reilusti chiliä, jonka voi jättää hyvin paistoksesta pois.

25 min

3 annosta

  • Uuniin Uuniin
  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Grillilmakkara valkosipulivoi & persilja 190 g

500 g erivärisiä tomaatteja ja kirsikkatomaatteja
1 punainen keskivahva chili
3 valkosipulinkynttä
3 rkl hienonnettuja oreganoa
1 dl valkoviiniä
2 rkl oliiviöljyä
1 tl sokeria
3/4 tl suolaa
1 dl basilikanlehtiä
100 g fetajuustoa


Resepti

Pese tomaatit, halkaise kirsikkatomaatit ja leikkaa isommat tomaatit pieniksi kuutioiksi. Pese chili, halkaise, poista valkoiset siemenkalvot ja hienonna chili. Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna oregano. Lado uunin tai grillin kestävälle pellille tomaatit, hienonnettu chili ja valkosipuli, oregano, valkoviini, oliiviöljy, sokeri ja suola. Kypsennä grillissä keskilämmöllä tai 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia, kunnes tomaatit ovat pehmenneet liemen joukkoon. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla ja sokerilla.

Grillaa makkaroita keskilämmöllä viitisen minuuttia, kunnes makkaroiden kuori on hieman ruskistunut. Nosta makkarat tomaattipaistoksen päälle. Lisää päälle tuoreita basilikan lehtiä ja murustele joukkoon fetajuustoa.

Tarjoile lisäksi rapeakuorista maalaisleipää.

Lisää kesäisiä reseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/kesa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia