Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kananakki corn dog

Kananakki corn dog

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Corn dog eli maissimakkara on amerikkalainen herkku, jota sikäläiset tapaavat nauttia vastaavissa tilanteissa kuin me hodareita. Corn dogit tehdään dippaamalla nakkeja muun muassa maissijauhoja sisältävään taikinaan. Nakit ovat kiinni pitkissä tikuissa, joista kiinni pitämällä niitä on helppo dippailla ja haukkailla. Kariniemen Nakkiviisikosta voit tehdä itse kotona kanaisat maissinakit.

30 min

4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

2-3 pkt Kariniemen Kananpojan Kolmen pippurin nakki viisikko 150 g

puisia varrastikkuja
2 l rypsiöljyä friteeraukseen 

Taikina:
1 kananmuna
2 dl piimää
1 dl maissisuurimoita tai -jauhoja
2 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
3 rkl sokeria
1 tl soodaa
1 tl leivinjauhetta


Resepti

Vatkaa yhteen kananmuna ja piimä. Sekoita loput aineet keskenään ja vatkaa seokset yhteen. Lopputuloksena on paksuhko mutta valuva taikina.

Pujota varrastikku jokaisen nakin sisään pituussuunnassa.

Kaada taikina korkeaan lasiin tai muuhun kapeaan ja korkeaan astiaan. Kasta nakit kokonaan taikinaan yksi kerrallaan tikusta kiinni pitäen. Taikinaa tulee jäädä paksulti nakin pintaan. Uppopaista nakit muutama kerrallaan 190–200-asteisessa öljyssä ja nosta talouspaperin päälle kuivumaan.

Anna jäähtyä hetki ja nauti sinapin kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia