Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kananakkiseljanka

Kananakkiseljanka

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Seljanka on perinteinen venäläinen keitto, jonka voi tehdä vaikkapa kalasta, sienistä tai Kariniemen uusista kananakeista. Jos käytät Kolmen pippurin nakki viisikkoa, sinun ei tarvitse lisätä keittoon suolaa eikä pippuria. Keitä päivälliseksi lämmin kanakeitto ja kokeile itse, mikä seljankassa viehätti paitsi itäisiä naapureitamme myös marsalkka Mannerheimia.

25 min

2 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Kolmen pippurin nakki viisikko 150 g

1 pieni maustekurkku
½ sipuli
1-2 valkosipulinkynttä
1 tlk (á 500 g) paseerattua tomaattia
1 kanaliemikuutio
1 tl pieniä kapriksia
1 tl sokeria
hyppysellinen hienonnettua tilliä

Lisäksi
ranskankermaa tai smetanaa


Resepti

Leikkaa nakit viipaleiksi. Kuutioi maustekurkku. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet.

Kaada kattilaan paseerattu tomaatti. Lisää kanaliemikuutio, maustekurkkukuutiot, sipuli- ja valkosipulisilppu, kaprikset, sokeri ja tilli.

Kuumenna ja keitä hiljalleen poristen 20 minuuttia. Lisää joukkoon nakkiviipaleet. Jatka keittämistä vielä viisi minuuttia.

Tarjoile keiton kanssa ranskankermaa tai smetanaa. Hienonna pinnalle vielä halutessasi tuoretta tilliä.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon