Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kananpojan Herkkurulla ja paahdetut uunijuurekset

Kananpojan Herkkurulla ja paahdetut uunijuurekset

Arvostele!

Joulupöytään tai muihin juhliin saat herkullisen aterian mehevästä Kananpojan Herkkurullasta. Näyttävä kanaruoka sopii hyvin myös pikkujouluihin. Herkkurullan tilalla voit kokeilla myös uutta Kariniemen Kananpojan Fileerullaa. Huomaa kuitenkin, että Fileerulla on pakaste, eikä sitä ole maustettu valmiiksi Herkkurullan tavoin.

150 min

4 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Herkkurulla 1 kg

2 - 3 rkl piparjuurituorejuustoa
2 ruisleipäviipaletta + ripaus suolaa
2 rkl sitruunaöljyä + 500 g bataattia
2 rkl rypsiöljyä + 1 valkosipulinkynsi + 250 g keltajuuria
2 rkl rypsiöljyä + ½ tl kuivattua rosmariinia + 300 g punajuuria
2 rkl rypsiöljyä + 2 - 3 isoa porkkanaa + 1 rkl hunajaa
suolaa myllystä 

Lisäksi:
100 g piparjuurituorejuustoa
1 dl rucolaa
mustapippuria myllystä


Resepti

Ota Kananpojan Herkkurulla huoneenlämpöön puoli tuntia ennen kypsennystä. Kypsennä 150 –asteisessa uunissa 2 tuntia. Herkkurulla on valmis, kun rullassa oleva paistovahti ponnahtaa. Ota rulla uunista, anna seistä hetki huoneenlämmössä ja poista verkko. Sivele rullan pintaan piparjuurituorejuustoa.

Paahda ruisleipäviipaleet leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä, kunnes ne ovat täysin rapeita. Jauha jäähtyneet ruisleivät tehosekoittimessa ja mausta suolalla. Ripottele ruiskorppujauhot rullan pinnalle. Laita rulla vielä noin kolmeksi minuutiksi 250 –asteiseen uuniin. 

Valmista seuraksi ihania paahdettuja uunijuureksia. 
Kuori bataatti, keltajuuret, punajuuret ja porkkanat. Paloittele reiluiksi suupaloiksi. Pidä juurekset erillään toisistaan ja paista erikseen.

Kuumenna sitruunaöljy pannulla ja paista bataatteja muutaman minuutin ajan käännellen. Laita bataatit leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kuumenna rypsiöljy ja lisää hienonnettu valkosipulikynsi ja keltajuuret. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Laita keltajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kuumenna rypsiöljy ja lisää kuivattu rosmariini, sekä punajuuret. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Laita punajuuret leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Kuumenna rypsiöljy ja lisää vielä porkkanapalat. Kääntele hetki kovalla lämmöllä. Mausta hunajalla. Laita porkkanat uunipellille. 

Rouhi pinnalle hieman suolaa. Kypsennä 200 –asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. 

Tarjoa paahdetut uunijuurekset Kananpojan Herkkurullan kanssa. 

Laita piparjuurituorejuusto kulhoon ja hienonna joukkoon rucola. Rouhi joukkoon mustapippuria. Sekoita keskenään. Tarjoa piparjuurituorejuusto ruoan lisänä.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen