Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kanasalaatti

Kanasalaatti

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tämä salaatti herättää takuuvarmasti makuaistit vehreydellään ja raikkaudellaan. Voit käyttää broilerisalaatissa Kariniemen Kananpojan paistettuja sisäfileitä tai vaikkapa edellisen päivän grillauksesta jäänyttä kypsää kananpoikaa. Kummalla tavalla vain, salaatti on sekä helppo että nopea valmistaa. Kesäisen tarjoilun täydentää itse tehty rucola-limepesto, nam!

15 min

4-6 annosta

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Paistetut sisäfileet 250 g

1 rasia vuonankaalia
1 rasia babypinaattia
2 avokadoa
1 lime
½ kurkku
n. 100 g siemensekoitusta (auringonkukansiemeniä/pinjansiemeniä)
1 ruukku herneenversoja
tilkka extraneitsyt oliiviöljyä
ripaus merisuolaa

Rucola-limepesto: 
½ rasia rucolaa
½ dl extraneitsyt oliiviöljyä
1 kuorittu valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
n. 80 g siemensekoitusta
limen mehu


Resepti

Pese vuonankaali ja babypinaatti ja jätä ne kuivumaan. Suikaloi kananpojan sisäfileet.  Halkaise avokadot, poista niistä kivet, kauhaise lusikalla sisusta pois ja suikaloi puolikkaat pitkittäin. Purista limenmehua avokadojen päälle tummumisen estämiseksi. Säästä loppu limen mehusta pestoa varten. Paahda halutessasi siemenet kuivalla pannulla kunnes ne ovat kullanruskeita. Halutessasi voit pyöräyttää kuutioidut kanasuikaleet pestossa ennen salaatin kokoamista. Kokoa salaatti. Aseta laakealle vadille pestyt lehdet, avokadoviipaleet, kana, siemenet ja herneenversot. Lorauta päälle vielä oliiviöljyä ja ripaus suolaa.

Pese rucola. Laita kaikki ainekset pieneen blenderiin ja surauta ne tasaiseksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai oliiviöljyä. Tarjoile pesto kanasalaatin kanssa.

Lisää kesäisiä reseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/kesa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen