Kannellinen kanapiirakka

Kannellinen kanapiirakka

Kokonaisaika: 120 min
Kypsennysaika: 90 min
Työaika: 30 min
  • Uuniin

    Uuniin

Valmistusohje

  • Sekoita pehmeään voihin vehnäjauho-leivinjauheseos.
  • Lisää ainesten joukkoon kermaviili ja sekoita tasaiseksi. Älä vaivaa liikaa.
  • Taputa taikina tasaiseksi levyksi, kääri kelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.
  • Kypsennä broileri pakkauksen ohjeiden mukaan. Mausta se suolalla ja mustapippurilla. Anna broilerin jäähtyä ja erottele sen lihat luista. Revi kananliha tarvittaessa pienemmiksi paloiksi.
  • Kuullota pesty ja suikaloitu purjosipuli nokareessa voita.
  • Lisää astiaan broileri, kanaliemi, herneet, crème fraîche ja mausteet. Sekoita ainekset ja tarkista maku.
  • Nosta voitaikina jääkaapista ja ota siitä kolmasosa talteen kantta varten.
  • Kauli loput kaksi kolmasosaa taikinasta tasaiseksi ja painele se voideltuun piirakkavuokaan. Muista painella taikinaa myös reunoille.
  • Kaada täyte piirakkavuokaan ja levitä se tasaiseksi. Kauli loput taikinasta kanneksi ja asettele se täytteen päälle.
  • Pistele haarukalla reikiä kanteen tai tee veitsellä muutama ilmareikä.
  • Voitele kansi kananmunalla. Paista piirakkaa 200 asteessa puolen tunnin ajan. Jos pinta ruskistuu liikaa paiston aikana, peitä se alumiinifoliolla. Ota valmis piirakka uunista levittämään tuoksua koko asuntoon.

Kokeile reseptejä