Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Kariniemen Pulled Chicken hot dog

Kariniemen Pulled Chicken hot dog

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Rento kanahodari maistuu ja ilahduttaa milloin vain. Salaatteja, pikkelöityjä juureksia, yrttejä ja tietysti nyhtökanaa.

150 min

3-4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

Pulled Chicken hot dog:
4 kpl hodarisämpylöitä
4 rkl majoneesia (mieluiten itse tehtyä)
erilaisia salaatteja
n. 400 g Kariniemen Pulled Chicken lihaa
pikkelöityä porkkanaa
seesaminsiemenillä pikkelöityä punasipulia
tuoretta korianteria ja silmusalaattia

Pulled Chicken -liha:
1 pkt (n. 600 g) Kariniemen Kananpojan Paistileike maustamaton
½ dl tummaa siirappia
½ dl fariinisokeria
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl soijakastiketta
2 tl sambal oelek -chilikastiketta
3 valkosipulinkynttä murskattuna reilu pala inkivääriä raastettuna
1 tl savustettua paprikajauhetta mustapippuria myllystä
2 rkl ketsuppia
2 rkl sinappia suolaa

Pikkelöity porkkana:
2 porkkanaa
½ dl riisiviinietikkaa
½ dl vettä
1 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl paahdettuja seesaminsimeniä

Marinoitu punasipuli:
1 iso / 2 pientä punasipulia
½ dl punaviinietikkaa
2 rkl sokeria
1 tl suolaa
2 rkl extra virgin oliiviöljyä
rouhaisu mustapippuria


Resepti

Aloita pikkelöidystä porkkanasta. Paahda seesaminsiemenet kuivalla pannulla. Kannattaa olla tarkkana, sillä ne palavat herkästi. Suikaloi porkkanat pitkittäin ohuiksi siivuiksi esimerkiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla. Kiehauta pienessä kattilassa etikka, sokeri ja suola ja lisää porkkanat. Anna ainesten kiehua minuutin verran ja jäähdytä ne sen jälkeen. Anna maustua porkkanoiden jääkaapissa vähintään puoli tuntia, mieluiten yön yli. Lisää sitten joukkoon seesaminsiemenet ja sekoita.

Siirry seuraavaksi marinoituun punasipuliin. Kuori ja viipaloi sipuli ohuiksi siivuiksi. Sekoita kulhossa etikka, sokeri ja suola. Jatka sekoittamista kunnes sokeri on liuennut. Lisää joukkoon sipulit. Lisää lopuksi vielä oliiviöljy, rouhaise mustapippuria myllystä, sekoita ja laita sipuli jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi. Maku paranee mitä pidempään sipulien antaa jääkaapissa muhia marinadissaan.

Valmista sitten Pulled Chicken -liha. Sekoita yhteen maustekastikkeen ainekset ketsuppia ja sinappia lukuun ottamatta. Laita paistileikkeet uuninkestävään vuokaan ja kaada niiden päälle puolet maustekastikkeesta. Peitä paistileikkeet foliolla ja kypsennä niitä noin 2 tuntia 150 asteisessa uunissa.  Poista folio ja kanan hieman jäähtyä. Siivilöi liemi kattilaan ja keittele sitä kasaan, kunnes siitä on jäljellä noin puolet. Revi sillä aikaa paistileikkeet ohuiksi säikeiksi. Lisää revitty liha, loput maustekastikkeesta sekä sinappi ja ketsuppi keitettyyn liemeen. Sekoita tasaiseksi, kuumenna, maista ja lisää tarvittaessa suolaa.

Paahda kevyesti sämpyöitä esimerkiksi uunissa. Halkaise sämpylät pitkittäin. Sipaise majoneesia leipien molempiin puoliin ja aloita sämpylän täyttäminen lempisalaatillasi. Lisää sen jälkeen Pulled Chicken, punasipuli ja porkkana. Viimeistele herkkuhodari korianterilla ja silmusalaatilla.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen