Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosikana

Lähi-idän hunajainen appelsiini-aprikoosikana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Valmista rakastetullesi herkkuillallinen, joka vie Lähi-idän tunnelmiin heti ensi suupalalla. Mausteinen kana tarjoillaan couscousin kanssa. Tämä Heli-Hannele Pehkosen resepti voitti Suomen paras suikalekokki -kilpailun.

30 min

2 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 250 g

suolaa
pippuria
öljyä paistamiseen

1 sipuli
valkosipulinkynsi
1 pieni chili
n. 1 cm pala tuoretta inkivääriä

1 tl fenkolinsiemeniä
1 tl paprikaa
1 tl kanelia
½ tl juustokuminaa
(1/8 tl sahramia)

1 appelsiinin kuori raastettuna ja hedelmän mehu
2 rkl hunajaa
1 ½ dl vettä
1 dl kuivattuja aprikooseja

2 rkl mantelilastuja
1 rkl seesaminsiemeniä
puoli punttia persiljaa ja korianteria

Couscous:
2 dl täysjyväcouscosia
n. 2 dl kanalientä (2 dl vettä + 1 rkl kanafondia)
½ lime raastettuna ja mehu
1 dl korinttirusinoita
puoli punttia korianteria pilkottuna
suolaa & mustapippuria


Resepti

Aloita ensin couscousin valmistaminen. Kiehauta vesi ja ruokalusikallinen kanafondia. Nosta liedeltä ja lisää kattilaan couscousryynit, limen kuori ja mehu sekä korinttirusinat. Mausta mustapippurilla ja anna tekeytyä 15 minuutin ajan kannellisessa astiassa. Tarkista suola ennen tarjoilua.

Paista kanafileet öljyssä ja mausta ne kevyesti suolalla ja pippurilla. Siirrä syrjään. Liota aprikoosit. Hienonna sipuli, valkosipulin kynsi, chili ja inkivääri ja paista ne öljyssä miedolla lämmöllä noin parin minuutin ajan. Hiero fenkolinsiemeniä morttelissa murskaa lusikalla lautasta vasten. Lisää yhdessä muiden mausteiden kanssa pannulle, sekoittele minuutin ajan. Kaada mukaan hunaja, vesi, liotetut aprikoosit sekä appelsiinin mehu ja raastettu kuori. Lisää kanasuikaleet ja anna hautua vielä noin viiden minuutin ajan, kunnes kastike on saostunut. Paahda pannulla mantelilastut ja seesamin siemenet. Pilko korianteri ja persilja pieneksi silpuksi.

Kaada couscous laakeaan tarjoiluvatiin ja nostele appelsiini-aprikoosikana couscousin päälle. Ripottele päälle mantelilastut, seesaminsiemenet, korianteri ja persilja.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen