Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Lehtipihvi ja bataattiranskalaiset

Lehtipihvi ja bataattiranskalaiset

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Kananpojan Lehtipihvi paistuu todella nopeasti, ja trendikkäät bataattiranskalaiset valmistuvat helposti uunissa. Maustevoin maustamiseen voit kokeilla rucolan sijaan esimerkiksi raastettua sitruunankuorta ja tuoretta timjamia.

30 min

2 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Lehtipihvi 320 g


Rucolavoi:
100 g pehmeää voita
1 nippu/ruukku rucolaa

Bataattiranskalaiset:
1 suuri bataatti
2 tl maizenaa
1 tl suolaa
1 rkl rypsiöljyä


Resepti

Aloita valmistamalla rucolavoi. Hienonna rucola veitsellä hyvin hienoksi silpuksi ja sekoita huolellisesti voin kanssa.

Valmiin rucolavoin voi joko kääriä leivinpaperiin tai laittaa pursotinpussiin ja pakastaa myöhempää käyttöä varten.

Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa se n. 1 cm leveiksi tikuiksi. Laita bataattitikut suureen kulhoon ja ripottele päälle maizena ja suola.

Lisää vielä rypsiöljy ja sekoita hyvin.

Asettele tikut uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia, kunnes bataattiranskalaiset ovat ruskistuneet ja pehmenneet. Kääntele ranskalaisia paiston puolivälissä.

Paista Kariniemen lehtipihvit nopeasti kuumalla pannulla rypsiöljyssä tai voissa, noin 1 miuutti per puoli ja tarjoile bataattiranskalaisten ja rucolavoin kanssa.

  • Gluteeniton Gluteeniton