Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Musakaa Kariniemen emännän tapaan

Musakaa Kariniemen emännän tapaan
Sydänmerkki

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Järjestä ystäviesi iloksi kreikkalainen ilta ja tarjoile herkullista musakaa eli moussakkaa eli munakoisopaistosta. Suosittuun perinneruokaan laitetaan kerroksittain muun muassa tomaattipyreetä, valkokastiketta ja tietysti kananpojan jauhelihaa.

120 min

4-6 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Jauheliha maustamaton 400 g

4 rkl neitsytoliiviöljyä
2 isoa munakoisoa
1 sipuli kuutioituna
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 tl jauhettua kanelia
3 rkl tuoretta, hienonnettua persiljaa (tai 1,5 tl kuivattua)
2 rkl tuoretta, hienonnettua oreganoa (tai 1 tl kuivattua)
1 rkl tuoretta, hienonnettua minttua (1/2 tl kuivattua)
2 rkl tomaattipyreetä
1,5 dl punaviiniä
200 g tomaattimurskaa
1 rkl suolaa

Valkokastike:
5 dl täysmaitoa
60 g voita
1 dl vehnäjauhoja
50 g pitkään kypsytettyä, kovaa juustoa
½ tl suolaa
½ tl jauhettua muskottipähkinää
2 kananmunankeltuaista


Resepti

Leikkaa munakoisot pitkittäin n. ½ cm viipaleiksi ja asettele ne vierekkäin uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele viipaleiden pinnalle hieman suolaa.  Anna viipaleiden levätä n. 30 minuuttia, niin suola irrottaa niistä nestettä. Pyyhi neste talouspaperilla ja voitele viipaleet oliiviöljyllä (n. 2 rkl). Kypsennä munakoisoja n. 30 minuuttia 175 asteisessa uunissa.

Valmista jauhelihakastike. Kuumenna kasarissa 2 rkl oliiviöljyä ja kuullota sipulikuutioita muutama minuutti. Lisää joukkoon valkosipulit ja kanelijauhe. Jos käytät kuivattuja yrttejä, lisää ne tässä vaiheessa. Lisää seuraavaksi joukkoon jauheliha ja anna sen ruskistua hyvin. Lisää lopuksi joukkoon tomaattipyree, punaviini ja tomaattimurska. Anna hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia. Mausta suolalla ja sokerilla sekä lisää tuoreet yrtit.

Jauhelihakastikkeen kypsyessä, valmista valkokastike. Kuumenna maito kattilassa tai mikrossa. Sulata voi toisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Anna jauhon kypsyä hetki voissa, mutta älä anna seoksen ruskistua. Sekoita kuuma maito joukkoon pienissä erissä koko ajan vatkaten. Anna kastikkeen hautua hiljalleen 10 min välillä sekoittaen. Mausta lopuksi suolalla ja muskottipähkinällä. Anna kastikkeen jäähtyä jonkin aikaa ja vatkaa joukkoon keltuaiset.

Asettele kolmasosa munakoisoista voidellun uunivuoan pohjalle ja lisää päälle puolet jauhelihakastikkeesta. Toista edelliset kerrokset ja lado päällimmäiseksi viimeinen kolmasosa munakoisoista. Kaada vielä valkokastike päällimmäiseksi ja kypsennä n. 45 minuuttia 175 asteisessa uunissa. Anna musakan vetäytyä rauhassa vähintään 15 minuuttia ennen tarjoilua.

Lisää kanajauhelihareseptejä löydät osoitteesta kariniemen.fi/jauheliha.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia