Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

One Pot -valkosipulikanaa

One Pot -valkosipulikanaa

Arvostele!

Trendikäs One Pot eli samassa padassa kypsyvä ateria valmistuu helposti valkosipulilla maustetuista Minuuttipihveistä, jauhoisista perunoista ja kermaisesta valkoviiniliemestä. Lisää kanapataan lempiyrttejäsi ja valuta lopuksi valmiin ruoan pinnalle tilkka pähkinäistä seesaminsiemenöljyä. Reseptin lopusta löydät vielä tuunausvinkit marokkolaiseen, venäläiseen ja italialaiseen versioon.

50 min

4 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi® valkosipuliöljy 310 g

500 g jauhoisia perunoita, esim. Lapin Puikula
8 pientä salottisipulia tai helmisipulia
150 g kirsikkatomaatteja
3 dl kanalientä
2 dl kuohukermaa
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 rkl pieniä kapriksia
2 rkl hienonnettua tuoretta timjamia
2 tl seesaminsiemenöljyä


Resepti

Kuumenna uuni 225-asteeseen.

Ota minuuttipihvit huoneenlämpöön raaka-aineiden esivalmistelun ajaksi. 
Kuori ja leikkaa perunat pieniksi paloiksi. Kuori salottisipulit. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit.

Mittaa kanaliemi (3 dl vettä + 2 rkl kanafondia), kerma ja valkoviini valurautapataan. Kuumenna liemi liedellä kiehuvaksi. Lisää perunat, sipulit, kaprikset ja hienonnettu timjami. Nosta pataan minuuttipihvit.

Kypsennä uunissa 30 minuuttia. Lisää joukkoon halkaistut kirsikkatomaatit. Jatka kypsentämistä vielä noin 15 minuuttia, kunnes perunat tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä. Valuta valmiin ruoan päälle seesaminsiemenöljyä. Tarjoa lisäksi rapeaa maalaisleipää.

Vinkki: Jos haluat ruoasta tuhdisti valkosipulinmakuisen, lisää pataan reilusti kokonaisia, kuorittuja valkosipulinkynsiä.

Tuunaa makusi mukaan:

Marokkolainen valkosipulikana:

  •  lisää liemen joukkoon joukkoon 1/2 säilöttyä sitruunaa, teelusikallinen harissatahnaa ja kourallinen taatelia ja pistaasipähkinää.

Venäläinen valkosipulikana:

  • lisää pataan 1 kuutioitu suolakurkku, korvaa timjami tillillä ja valuta valmiin ruoan päälle hieman hunajaa.

 Italialainen valkosipulikana:

  • lisää pataan pari ruokalusikallista pinjansiemeniä, 2 rkl hienonnettua oreganoa ja raasta valmiin ruoan pinnalle parmesaanijuustoa.
  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton