Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Poppispaistos

Poppispaistos

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Poppiksia kannattaa kokeilla myös arkisiin uuniruokiin, kuten tomaattiseen Poppispaistokseen.

40 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

2 pkt Kariniemen Kananpojan Poppis 200 g

1 kpl sipuli kuutioituna
2 rkl oliiviöljyä
2 kpl valkosipulinkynsiä hienonnettuna
(½-1 tl chilijauhetta)
n. 200 g tomaattimurskaa
½ tl kuivattua oreganoa
150 g pakastevihanneksia
2 tl sokeria
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1 ruukku basilikaa
100 g kiinteää mozzarellaa raastettuna
100 g parmesaania raastettuna


Resepti

Kuullota sipuli kattilassa oliiviöljyn kera. Lisää murskatut valkosipulit (ja chilijauhe) ja jatka sekoittelua vielä hetki. Sekoita joukkoon tomaattimurska ja oregano ja anna hautua hiljalleen noin 10-15 minuuttia. Sekoita joukkoon vihannekset ja kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Lisää suola, sokeri mustapippuri ja hienoksi leikattu basilika.

Kuumenna Poppiksia uunipellillä 225 °C uunissa noin viisi minuuttia ja kaada ne sen jälkeen sopivan kokoiseen uunivuokaan. Uunivuoan pohjan tulee peittyä. Kaada tomaattikastike Poppisten päälle ja peitä juustoraasteilla. Kuorruta 200 °C uunissa noin 15 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea. Nauti Poppispaistos vaikka raikkaan salaatin kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia