Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Sinappi-korianterikana

Sinappi-korianterikana

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Paistetusta kanasta saa juhlavan tarjoilun vaikkapa pyhäipäiväksi tai ihan vain sunnuntain kunniaksi. Valmista broilerille makoisa sinappinen mausteseos ja pilko samaan vuokaan porkkanaa sekä sipulia. Kruunaa ateria lopuksi sinappisella kermakastikkeella.

80 min

4 annosta

  • Uuniin Uuniin

Valmistusaineet

1 kpl Kariniemen Kananpojan Uunibroileri maustamaton n. 1,3 kg

Mausteseos:
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl Dijon-sinappia
2 rkl juoksevaa hunajaa
2 valkosipulinkynttä murskattuna
2 tl korianterinsiemeniä murskattuna
2 tl sinapinsiemeniä murskattuna
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria myllystä 

Lisäksi:
1 rkl oliiviöljyä
3 sipulia lohkoina
3 porkkanaa lohkoina

Kastike:
1 dl vettä
1 tl maizenaa
1 rkl kanafondia
2 dl kermaa
1 rkl Dijon-sinappia


Resepti

Sekoita keskenään kaikki mausteseoksen ainekset.
Kuivaa kananpojan pinta talouspaperilla. Nosta varovasti nahkaa irti lihasta ja sivele n. 1/3 mausteseoksesta nahan alle, mutta varo ettei nahka repeä.
Sido koipien päät yhteen paistinarulla.
Sivele loput mausteseoksesta kananpojan pintaan.
Sekoita uuninkestävässä vuoassa oliiviöljy sekä sipuli- ja porkkanalohkot ja aseta kananpoika niiden seuraksi. Kypsennä 175-asteisessa uunissa 1,5 h.

Kastike:
Sekoita maizena veteen.
Yhdistä kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen pari minuuttia koko ajan sekoitellen.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen