Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Splatter-pizza

Splatter-pizza

Arvostele!

Hauskaa halloweenia! Elintarvikeväreillä saat maukkaasta Poppis-pizzasta näyttävän tarjoilun halloween-juhliin.

40 min

3-4 annosta

  • Uuniin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Poppis Cheddar 200 g

Pohja:
3 dl vettä
1 pussi (11g) kuivahiivaa
1 tl suolaa
3 rkl oliiviöljyä
3 dl durumvehnäjauhoja
3 dl vehnäjauhoja
1-2 rkl mustaa elintarvikeväriä nesteenä

Täyte:
1 rasia Kariniemen Poppis Cheddar
300g ranskankermaa
1 valkosipulinkynsi murskattuna
½ tl suolaa
1 tl sokeria
½ dl ketsuppia
3 rkl tomaattipyreettä
2-3 rkl punaista elintarvikeväriä nesteenä

Basilikakreemi:
1 ruukku basilikaa
1 dl rypsiöljyä
200 g tuorejuustoa


Resepti

Valmista ensin pizzapohja. Sekoita keskenään kuivahiiva ja vehnäjauhot. Kuumenna vesi n.42-asteiseksi ja sekoita joukkoon kaikki taikinan raaka-aineet pienissä erissä. Anna taikinan kohota lämpimässä paikassa puolisen tuntia.

Valmista sillä aikaa täyte puolittamalla Poppikset ja sekoittamalla täytteen muut ainekset keskenään.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa taikinasta ilmat pois ja kaulitse taikinasta haluamasi kokoisia ja muotoisia pizzapohjia leivinpaperin päälle. Sivele hyvä kerros täytettä pohjan päälle ja asettele päällimmäiseksi halkaisut Poppikset. 

Paista 250-asteisessa tai kuumemmassa uunissa 5-8 minuuttia, kunnes pohja on rapea.

Valmista basilikakreemi hienontamalla basilika ja öljy sauvasekoittimella ja pyörittelemällä seos tuorejuuston joukkoon. 

Anna kypsän pizzan jäähtyä hetki ja viimeistele basilikakreemillä.

Muista kuvata pizza Instagramia ja Facebookia varten ennen sen syömistä.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia