Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Taskut punajuuri-perunasoseella, kasvislisäkkeellä ja piparjuuri-jogurttikastikkeella

Taskut punajuuri-perunasoseella, kasvislisäkkeellä ja piparjuuri-jogurttikastikkeella

Arvostele!

Syksyn ruokapöydässä hehkuu värit ja maistuu ihanat rehdit maut. Kariniemen Kananpojan Taskut ovat meheviä ja maistuvat koko perheelle. Jos haluat helpottaa arkeasi, kuori perunat jo edellisenä päivänä valmiiksi ja säilytä kylmässä vedessä jääkaapissa.

60 min

4 annosta

  • Liedelle

Valmistusaineet

1-2 pkt Kariniemen Kananpojan Tasku valkosipuli-tuorejuusto 320 g

Punajuuri-perunasose:
vettä
1 ½ kg perunoita (Van Gogh)
1 tl suolaa
50 g voita tai margariinia
2 dl maitoa
2 dl punajuurimehua

Kasvislisäke:
1 l vettä
4-6 porkkanaa
100 g sokeriherneenpalkoja
ripaus suolaa
50 g voita tai margariinia
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna

Piparjuuri-jogurttikastike:
300 g turkkilaista jogurttia
1 ruukku korianteria
ripaus suolaa
mustapippuria myllystä
1-2 rkl sinappia
2 tl piparjuurta raastettuna tai piparjuuritahnaa


Resepti

Aloita perunasoseesta. 
Kuori perunat ja keitä suolalla maustetussa vedessä, kunnes perunat ovat kypsiä. Valuta vesi pois. Soseuta perunat sähkövatkaimella tai perunasurvimella ja lisää suola ja voi. Lisää maito ja punajuurimehu vatkaten. Lisää tarvittaessa nestettä, mikäli sose on liian paksua.

Valmista seuraksi kastike. 
Laita turkkilainen jogurtti kulhoon ja silppua sekaan korianteria. Mausta suolalla, mustapippurilla, sinapilla ja piparjuurella. Tarkista maku.

Valmista kasvislisäke.
Kuori porkkanat ja leikkaa ne tikkumaisiksi paloiksi. Kiehauta suolalla maustettu vesi ja keitä porkkanoita ja sokeriherneenpalkoja hetki. Lisää joukkoon voi ja hienonnetut valkosipulinkynnet. Pyöräytä hetki käännellen.

Paista lopuksi Kananpojan taskut kuumalla pannulla molemmin puolin.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia