Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Thaimaalainen kanakeitto Tom Kha Gai

Thaimaalainen kanakeitto Tom Kha Gai

icon star
icon star
icon star
icon star
icon empty star
Arvostele!

Tämä helppo ja nopea kana-kookoskeitto tuo itäisillä mauillaan vaihtelua arkeen. Jos haluat ateriasta täyttävämmän, voit tarjoilla thaimaalaisen broilerikeiton seurana keitettyä jasmiiniriisiä.

15 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 450 g

1 tlk (400g) kookosmaito
vettä
1 kpl sitruunaruoho paloiteltuna
pala inkivääriä tai galangal juurta
1 kpl chiliä siemenet poistettuna
n. 100 g herkkusieniä lohkoina
4 kpl kaffirlimen lehtiä
3 rkl kalakastiketta
2 rkl ruokosokeria
½ limen mehu puristettuna
200 g kirsikkatomaatteja halkaistuna     


Resepti

Kaada kattilaan kookosmaito ja lisää purkillisen verran vettä joukkoon. Anna nesteen kiehua ja lisää joukkoon kanapojan suikaleet. Tämän jälkeen lisää sitruunaruoho, inkivääri, chili, herkkusienet ja limenlehdet. Anna keiton kiehua 5 minuuttia ja lisää joukkoon kalakastike, ruokosokeri ja limenmehu. Viimeistele maukas keitto vielä halkaistuilla kirsikkatomaateilla ja nauti kuumana.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Kevytsuolainen Kevytsuolainen