Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Tomaattikeitto pekonilla

Tomaattikeitto pekonilla

icon star
icon star
icon star
icon empty star
icon empty star
Arvostele!

Tee herkullinen tomaatti-pekonikeitto tällä kertaa kanapekonista! Lämmin keitto on ihana ruoka niin syksyiseen kuin talviseenkin iltaan. Anna tomaattikeiton hautua hiljalleen täydellisen täyteläiseksi ja murenna lopuksi rapeat kanapekonit sen pinnalle.

45 min

6 annosta

  • Mikroon Mikroon
  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kanapekoni 100 g

10 kpl kypsiä luumutomaatteja lohkoina
2 sipulia
5 valkosipulinkynsiä
3 rkl oliiviöljyä
2 dl kuivaa valkoviiniä
4 dl tomaattimehua
1 ruukku basilikaa
½ tl mustapippuria myllystä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
100 g smetanaa


Resepti

Suikaloi sipulit ja hienonna valkosipulit ja kuullota niitä öljyn kera kattilassa noin 5 minuuttia.
Lisää tomaattilohkot kattilaan. Kaada joukkoon valkoviini ja tomaattimehu.
Anna hautua hiljalleen kannen alla n. 30 minuuttia välillä sekoitellen. Nosta kattila liedeltä ja lisää vielä basilikanlehdet, rouhittu mustapippuri, suola ja sokeri. Pyöritä keitto sauvasekoittimella tai tehosekoittimessa tasaiseksi. Kuumenna keitto uudelleen ja tarkista suolan ja sokerin riittävyys.
Kypsennä kanapekonia 6 minuuttia mikrossa 750 watin teholla, anna jäähtyä ja leikkaa tai murenna paloiksi.
Annostele keitto kulhoihin ja koristele smetanalla, basilikanlehdillä ja murskatulla Kanapekonilla.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton