Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Tulinuijat appelsiinikastikkeella

Tulinuijat appelsiinikastikkeella

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Tulisesti maustetut kananpojan nuijamaiset siipipalat ovat mainiota kesäruokaa. Grillatut Tulinuijat sopivat hyvin osaksi ateriaa tai ihan vain naposteltavaksi vaikkapa saunan jälkeen. Tulinuijat ovat makuelämys jo sellaisenaan, mutta voit tuoda uuden säväyksen niiden aromiin itsetehdyllä appelsiinikastikkeella.

35 min

3-4 annosta

  • Grilliin Grilliin

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Tulinuija n. 1 kg

1 appelsiini
2 kevätsipulin vartta
1 valkosipulinkynsi
2 rkl rypsiöljyä
½ tl suolaa
1 rkl sokeri


Resepti

Valmista ensin kastike:
Pese appelsiini huolellisesti lämpimällä vedellä ja raasta sen keltainen kuoriosa talteen.
Poista veitsellä appelsiinin valkoinen osa ja leikkaa varovasti hedelmäosa kalvojen väleistä kuoriraasteen joukkoon.
Lisää hienonnetut kevätsipulit varsineen, murskattu valkosipulinkynsi ja öljy.
Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita kastike tasaiseksi.

Grillaa Tulinuijat miedolla lämmöllä 20 - 30 min, kunnes ne ovat kypsiä.

Nostele valmiit Tulinuijat kulhoon ja sekoita kastike joukkoon.

Tarjoile heti.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon