Välimerellinen Poppis-salaatti

Välimerellinen Poppis-salaatti

Kokonaisaika: 15 min
Kypsennysaika: 5 min
Työaika: 10 min
  • Liedelle

    Liedelle

Valmistusohje

  • Kiehauta vesi ja suola. Lisää jyvämakaronit, anna kiehua hiljalleen ja valuta. Huuhtele kylmällä vedellä.
  • Valuta salaattijuustokuutiot ja sekoita ne jäähtyneiden jyvämakaronien joukkoon. Lisää oliivit, tomaattilohkot ja kurkkukuutiot.
  • Sekoita joukkoon jättipavut tomaattikastikkeessa ja Poppikset.
  • Lisää herneenversot ja rouhi joukkoon mustapippuri ja suola. Ripottele joukkoon salviaa ja timjamia.
  • Yhdistä jauhot sekä suola ja nypi rasvat jauhojen joukkoon, niin että tulee tasainen seos.
  • Kaada kylmä vesi jauhoseokseen ja sekoita, kunnes taikina irtoaa käsistä.
  • Laita taikina kelmun sisään ja pakkaseen lepäämään 10 minuutiksi. Pese paprikat, kuori sipulit, halkaise chili sekä poista chilistä siemenet.
  • Kuutioi etikkakurkku, sipulit, paprikat ja chili pieneksi. Hienonna persilja. Yhdistä raaka-aineet ja lisää mausteet, tomaattipyre sekä smetana joukkoon.
  • Mausta Minuuttipihvit kevyesti suolalla ja jätä huoneenlämpöön odottamaan piirakkaa.
  • Kauli taikinasta noin ½ cm paksuinen levy ja ota ruokalautasen kokoisia taikinaympyröitä.
  • Nosta taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipeltiin ja kastele kylmällä vedellä taikinan reunat.
  • Laita täytettä taikinan keskelle ja asettele minuuttipihvi täytteen päälle.
  • Taita taikinan yläreuna alas ja rypytä puolikuun mallinen piirakka kiinni. Voitele piirakka munalla ja laita uuniin 200 asteeseen 20 minuutiksi.
  • Sammuta uuni ja anna piirakat levätä vielä 10 minuuttia jälkilämmöllä.
  • Nosta piirakka uunista, asettele lautaselle kauniisti ja tarjoile lämpimänä.

Tällä tuotteella onnistut