Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Valkosipulilla höystetty kanapihvi ja ratatouillea

Valkosipulilla höystetty kanapihvi ja ratatouillea

icon star
icon star
icon star
icon star
icon star
Arvostele!

Ratatouille on perinteinen ranskalainen vihanneshöystö, joka sopii myös lisäkkeeksi esimerkiksi broilerille. Jos haluat maksimoida makuelämyksesi, varaa aikaa. Ratatouille on nimittäin sitä parempaa, mitä pidempään sitä haudutetaan.

30 min

3-4 annosta

  • Liedelle Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileepihvi maustamaton n. 500 g

3 valkosipulinkynttä murskattuna
1 sitruunan kuori raastettuna
½ sitruunan mehu
½ dl oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria myllystä

Ratatouille:
1 munakoiso
1 iso sipuli
1 kesäkurpitsa
2 valkosipulin kynttä
1 punainen paprika
2 tl tomaattipyreetä
2 dl tomaattimurskaa 
½ dl vettä
tuoretta timjamia
1 laakerinlehti
suolaa ja mustapippuria

öljyä paistamiseen


Resepti

Sekoita keskenään murskatut valkosipulit, sitruunan kuori ja mehu, oliiviöljy ja mausteet. Pyörittele fileepihvit seoksessa ja jätä ne sitten maustumaan ratatouillen valmistuksen ajaksi.

Kuutioi munakoiso noin 3 cm x 3 cm kuutioiksi. Suolaa ne kevyesti ja anna vetäytyä noin 10 minuuttia. Huuhtele ja kuivaa kuutiot huolellisesti. Leikkaa kesäkurpitsa pitkittäin neljään osaan, poista siemenet ja kuutioi ne samankokoisiksi kuin munakoiso. Halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi se. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit.

Lämmitä öljy kuumaksi kattilassa. Paista ensin hetki sipulia, valkosipulia ja paprikaa, ja lisää sen jälkeen munakoisot ja kesäkurpitsat. Kypsennä vähän aikaa kovalla lämmöllä ja lisää tomaattipyree. Kuullota vielä hetki ja lisää tomaattimurska, mausteet ja hieman vettä. Vähennä lämpöä ja anna hautua rauhassa kunnes rakenne kiinteytyy hieman. Mausta ruoka lopuksi suolalla ja mustapippurilla.

Pyyhi ylimääräinen marinadi fileepihveistä ja paista ne kuumalla pannulla kypsiksi, noin kolmesta neljään minuuttia per puoli. Mausta lopuksi suolalla ja mustapippurilla. Tarjoile ratatouille paistettujen kananpojan fileepihvien kanssa.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton Gluteeniton
  • Laktoositon Laktoositon
  • Runsasproteiininen Runsasproteiininen