Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Vietnamilaiset kanarullat

Vietnamilaiset kanarullat

Arvostele!

Kokeile sushin sijasta vietnamilaisia rullia. Broileria lukuunottamatta ei kypsennettävää ole. Näpertely suuremmassa porukassa on hauskaa kun jokainen tekee omannäköisensä rullan. Sopii hyvin juhliin!

45 min

12 annosta

  • Liedelle

Valmistusaineet

1 pkt Kariniemen Kananpojan Fileesuikale maustamaton 450 g

2 rkl seesamiöljyä
3 rkl riisiviinietikkaa
peukalon kokoinen pala inkivääriä
1 iso porkkana
1 kurkku
1 rasia silmusalaattia tai muita ituja
1 puntti vahvaa minttua
kourallinen paahdettuja ja rouhittuja maapähkinöitä
merisuolaa
1 pkt (12 kpl) riisipaperia (löytyy isoista marketeista ja etnisitä kaupoista)

Dippi
1 limen mehu
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
puolikas chili hienonnettuna
2 rkl hunajaa
½ dl soijaa


Resepti

Sekoita kulhossa seesamiöljy, etikka ja raastettu inkivääri. Ruskista fileesuikaleet pannulla tilkassa öljyä. Kaada suikaleet marinadin joukkoon ja sekoita hyvin. Pese ja kuori porkkana, leikkaa se kahtia ja suikaloi mahdollisimman ouhuiksi tikuiksi. (Helpointa on käyttää apuna mandoliinia) Pese kurkku ja suikaloi se samalla tavalla ohuiksi tikuiksi. Aseta valmiiksi lähellesi broileri, porkkana, kurkku, idut, maapähkinät, minttu, lime ja suola. Levitä puhdas kostutettu keittiöpyyhe pöydälle ja täytä laakea astia vedellä. Aloita rullien kääriminen. Yksitellen dippaa riisipaperi vesiastiaan noin 20 sekunniksi, kunnes paperi on kokonaan pehmeä ja limainen. Nosta varovasti riisipaperi kostean pyyhkeen päälle ja suorista, niin ettei siihen jää ryppyjä. Aseta muutama mintunlehti, muutama fileesuikale, porkkanaa, kurkkua, hiukan pähkinöitä ja ituja ainoastaan keskelle riisipaperia. Älä täytä rullaa liikaa. Ripottele hiukan merisuolaa ja rullaa sitten kiinni. Käännä riisipaperin alareuna täytteiden päälle. Käännä riisipaperin reunat kohti keskustaa ja rullaa. Rullasta kannattaa tehdä melko tiukka, että se pysyy hyvin kasassa dippaillessa. Valmista loput rullat ja nauti ne dipin kanssa.

Dippi: sekoita kaikki aineet keskenään.

  • Ei lisättyä natriumglutamaattia
  • Gluteeniton
  • Laktoositon
  • Runsasproteiininen