Annospakkauksella näppärästi ravintolatason ruokaa

Annospakkauksella näppärästi ravintolatason ruokaa

Sous vide on ollut peruskauraa jo pidemmän aikaa ravintoloissa ja ruokahifistelijöiden keittiöissä. Me kariniemeläiset haluttiin tuoda tämä nyt jokaisen kokin ulottuville uusien annospakkauksien myötä. Kyseisessä metodissa lihaa, kasviksia tai vaikkapa kananmunia kypsennetään vakuumiin pakattuna vesihauteessa matalassa lämpötilassa. Etuna sous vide -kypsennystavassa on tuotteen murea ja täysin omanlaisensa rakenne. Miinuspuolena on puolestaan tarvittavien välineiden, kuten sirkulaattorin hankinta sekä suhteellisen pitkä kypsennysaika.

Me kuitenkin täällä Kariniemen® koekeittiössä päätimme ohittaa ongelman. Kahden kappaleen annospakattu Kariniemen Kananpojan rintafilee tomaatti-basilika soveltuu täydellisesti vesihauteessa kypsennettäväksi. Kiehuva vesihän on aina sata-asteista, joten se lämpötila on huonommankin kokin helppo pitää vedessä. Enää tarvitsee vain osata laittaa kananpojan rintafileet avaamattomassa annospakkauksessaan kevyesti kiehuvaan veteen ja sekuntikello päälle. Seitsemän minuutin kuluttua pakkaus nostetaan pois vedestä ja annetaan hetki vetäytyä. Kun fileet ovat saaneet hetken levätä, kannattaa ne vielä nopeasti paistaa molemmin puolin voi-oliiviöljyseoksessa. Näin saadaan supermehukkaille fileille herkullinen ja hieman paistunut pinta.

Mikäli et käytä molempia fileitä, kannattaa toinen jäähdyttää nopeasti pakkauksessaan ja käyttää vaikka seuraavana päivänä. Annospakatut fileet sopivat siis mitä parhaiten trendikkääseen meal preppaukseen. Rintafileet voidaan myös pakastaa pakkauksessaan joko raakoina tai kypsinä, ja sulattaa juuri niin monta kuin tarvitsee. Valmiiksi kypsästä (ja pakatusta) rintafileestä valmistuu helposti ja nopeasti herkullinen salaatti tai sen voi viipaloida vaikka patongin väliin. Mikäli haluaa vähän fiinimpää, kannattaa kokeilla kananpojan rintafileitä täytettyjen sipuleiden kaverina. Näppärää, eikö totta?

Vinkki: voit käyttää samaa menetelmää myös maustamattomissa annospakatuissa rintafileissä ja maustaa ne kypsennyksen jälkeen mielesi mukaan!