Grillimakkaraa Kariniemen tyyliin

Grillimakkaraa Kariniemen tyyliin

Hoplaa! Nyt ei tarvitse enää kanagrillaajankaan kärvistellä ilman makkaraa, sillä Kariniemen uutuusrintamalta kuuluu iloista piipitystä: kolme uutta ja erilaista kanagrillimakkaraa ovat nähneet päivänvalon.

Kariniemen kotitiloilla pöytään kelpaa vain paras – ja tämä koskee myös grillimakkaroita. Raaka-aineena makkaroissa käytetään aina kotimaista ja antibioottivapaata kananpojanlihaa, jolloin lähtökohdat ovat jo niin hyvät, että epäonnistuminen on mahdotonta. Tähän kun lisätään vielä oivallisen herkulliset maut: perusgrillimakkara, kanapekoni ja tulinen chorizo, niin herää vain kysymys, että miksei aina voisi olla kesä! No, ei huolta, maistuu kanamakkara muulloinkin kuin kesällä.

Kariniemen grillimakkarat sisältävät siis noin 90 % kotimaista kananpojanlihaa ja mehevyyttä makkaroihin tuo ehta kanaliemi. Makumaailmat on suunniteltu niin, että sieltä löytyy takuulla jokaiselle oma suosikkinsa, tykkäsipä sitten perinteisestä grillimakkarasta tai hieman tulisemmasta meiningistä.

Kariniemen Kananpojan Grillimakkara muistuttaa näistä kolmesta eniten perinteistä grillimakkaraa olematta kuitenkaan liian perinteinen grillimakkara. Tämä onkin oivallinen valinta perheen kanssa retkelle lähtiessä - kunnon hiilloksella tikunnokassa paistettu grillimakkara sinappitöräyksen kera kun vain sattuu olemaan ihan parasta.

Kariniemen Kananpojan Kanapekoni grillimakkaran hauskuus piilee tuplakanassa. Eli kanan lisäksi makkara sisältää myös kanapekonia, joka tuo sopivaa suolaisuutta ja täyteläisyyttä tähän artesaanihenkiseen grillimakkaraan.

Kariniemen Kananpojan Tulinen chorizo grillimakkara antaa potkua päivään. Tämä mahtava mm. tabascoa ja jalapenoa sisältävä makupommi toimii loistavasti retkinuotiolla, mutta myös mainiosti vaikkapa espanjalaisessa paellassa. Tiesitkö muuten, että chilin syöminen vapauttaa elimistössä endorfiineja, jotka puolestaan tuottavat syöjälleen mielihyvää? Ei siis muuta kuin syömään ja hymy korviin.