Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Hauskat makkaraserpentiinit

Hauskat makkaraserpentiinit

Haluatko grillata makkaraa ihan uudella twistillä? Kiemurainen makkaraserpentiini on paitsi hupaisan näköinen, myös kätevämpi syödä – erityisesti mausteiden kera.

Mitäs tänään tiristetään? No makkarahan sitä tulee ensimmäisenä mieleen. Ja miksipä ei tulisi, varsinkin nyt kun voi tiristää myös Kariniemen Kananpojan Grillimakkaroita. Perinteiseen makkaratarjoiluun on silti mukava tuoda välillä vaihtelua, ja sitä saa helposti makkaraserpentiinillä.

Vieteriltä näyttävä makkaraserpentiini tunnetaan maailmalla muun muassa nimillä Q sausage, spiral sausage ja curly sausage. Reseptejä on monenlaisia, mutta kaikille niille on yhteistä tapa, jolla tikkuun seivästetty makkara leikataan kierteille.

Serpentiinimakkarat ovat hauska tarjoilu vaikkapa lastenkutsuille jo sellaisenaan, mutta niille löytyy myös monenlaisia tuunausmahdollisuuksia. Makkaraserpentiinin kiemuroihin voi upottaa erilaisia täytteitä ja perusmausteetkin pysyvät paremmin serpentiinissä kuin tavallisen makkaran päällä. Makkaraserpentiini sopii siis mainiosti esimerkiksi wrappiin tai hotdogiin. Serpentiinimakkaraa on myös helpompi haukata, koska makkaran kuori on valmiiksi halkaistu, ja serpentiini muodostaa käteviä suupaloja.

Kokeile seuraaviin illanistujaisiin vaikkapa tätä makkaraserpentiinihodarien reseptiä. Hodareihin sopii sekä Kariniemen Kananpojan Grillimakkara tomaatti & mozzarella että Kariniemen Kananpojan Grillimakkara valkosipulivoi & persilja, ihan sinun ja vieraittesi maun mukaan.

Hauskat hotdogit
30 minuuttia
6 annosta

Makkaraserpentiinit:
1 pkt Kariniemen Kananpojan Grillimakkara tomaatti & mozzarella
1 pkt Kariniemen Kananpojan Grillimakkara valkosipulivoi & persilja
Grilli-/varrastikkuja, esim. bambua

Hot dogit:
6 kpl hotdog -sämpylöitä
1 prk pitkittäin viipaloitua voileipäkurkkua
sinappia
ketsuppia

Aloita työntämällä puinen grillitikku pitkittäin makkaran lävitse. Aseta makkara sitten leikkuulaudalle, ja paina terävä veitsi vinoittain makkaran toisessa päässä aina tikkuun asti. Lähde sitten pyörittämään makkaraa pitäen veistä koko ajan samassa kulmassa tikkuun painettuna, niin että saat leikattua jatkuvan viillon makkaran päästä päähän.

Vedä tikku pois makkarasta – tai jätä se paikoilleen, jos haluat napsia makkaraserpentiinisi tikusta. Tee niin monta makkaraserpentiiniä kuin haluat ja aseta ne sitten grillille. Grillaa mieltymyksesi mukaan, noin 10-15 minuuttia.

Kun makkarat ovat valmiit, laita hodarisämpylät hetkeksi grillille lämpiämään. Jos avaat sämpylöitä hieman ja asetat ne pääkuvan mukaisesti avonainen puoli alaspäin, saat niihin kauniin reunan.

Ota sämpylät pois grilliltä ja sujauta makkaraserpentiinit niiden sisään. Mausta sinapilla, ketsupilla ja voileipäkurkulla, tai omilla suosikkimausteillasi. Herkuttele!