Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Juhannusruokia moneen makuun

Juhannusruokia moneen makuun

Juhannus on kesän suuri ruokajuhla.  Samojen tulien äärelle kokoontuu monia erilaisia syömisperinteitä. Tekeekö sinun jussina mieli houkuttavaa naposteltavaa, kevyttä kesäruokaa, tuhteja grilliherkkuja vai ehkä vain helposti hyvää? Keräsimme kanaruokavinkkejä, jotka maistuvat monenlaisissa juhannuksen herkutteluhetkissä.

Jos haluat näyttävää ja täyttävää

Moni haluaa panostaa juhannuksen tarjoiluun, erityisesti jos kylään on tulossa vieraita. Kokonainen kananpoika on upean näköinen pääruoka, jonka voit ostaa myös valmiiksi grillattuna.

Tyylikästä tarjottavaa saat myös luuttomista kanapaloista. Esimerkiksi paistileikkeistä paistaa kokemattomampikin kokki mehevät grillipihvit koko porukalle. Pihvien lisukkeeksi sopivat monipuoliset kasvisnyytit ja miniterttutomaatit, jotka tuovat ihanasti väriä ruokapöytään.


Jos napostelunälkä yllättää

Ihanat, pitkät juhannuspyhät on mukava viettää myös rennon yhdessäolon merkeissä.

Mökkeillessä porukalla saattaa nälkä yllättää milloin vain, ja silloin on hyvä olla jotain pientä purtavaa. Kariniemen Siipiboxi Hot & Sweet sopii isommalle seurueelle, koska siinä on sekä tulisia Liekkisiipiä että makeita Hunajasiipiä. Tästä reseptistä voit katsoa kolme kanansiipien makua täydentävää dippiä. Niihin voi dippailla myös Kananpojan Fileevartaita, joissa on tikku kätevästi valmiina. Kokeile asettaa tarjolle sämpylöitä ja lisukkeita tämän reseptin mukaan, niin halukkaat pääset tekemään vartaista hauskoja kanahodareita.

Näitä naposteltavia kannattaa laittaa myös osaksi kattavampaa juhlatarjoilua.


Jos haluat eksoottisia makuelämyksiä

Juhannus jos mikä on supisuomalainen juhla, mutta se ei tarkoita, ettei ruokapöytään voisi tuoda tuulahduksia muista ilmansuunnista. Vietnamilaisten grillattujen fileepihvien -reseptiin kuuluva kirpeä kurkkusalaatti on virkistävän raikas tarjottava varsinkin helteiden yllättäessä. Kanapihvien kylkeen voit kokeilla myös Karibialaista ananassalsaa tai säväyttää grillatulla ruokabanaanilla!

 

Jos haluat syödä kevyesti

Vähärasvainen kananpoika on täydellinen valinta kevyisiin ruokiin, joista jää niin hyvä olo kuin mielikin. Kesällä ei paljon muuta kannattaisi syödäkään kuin salaatteja, ja niihin löytyykin monta hyvää reseptiä. 

Juustoinen kanasalaatti on ihana kanaherkku, jonka kruunaavat suomalaiset mansikat.

Näyttävä Kesäinen kanasalaatti taas sopii erinomaisesti isommalle porukalle tai osaksi tarjoilupöytää. Reseptiin valitut ainekset ja mausteet antavat uusia vivahteita perinteiseen juhannusruokaan.


Jos haluat helposti hyvää

Erityisesti juhannuspäivänä saattaa tuntua siltä, että olisi kiva vain pyöräyttää nopeasti jotain hyvää.

Jos aatosta on jäänyt yli keitettyjä perunoita, voit hyödyntää ne kätevästi muurikkapannussa tai perunasalaatissa. Salaatin kylkeen on helppo grillata kananpojan fileevartaat, joissa on sekä tikku että herkullinen hunaja-bbq-mauste valmiina.

Jos taas aatosta on jäänyt kypsää kananpoikaa, se on oiva ainesosa salaattiin. Sisilialainen kana-pastasaatti on pastan ansiosta myös ruokaisa.

 

Maukasta juhannusta kaikille!