Kaikki Kanaraadista

Kaikki Kanaraadista

Arvioi Kanaraati, ennen kuin Kanaraati arvioi sinut! Heillä on valta jakaa mainetta, kunniaa ja wokpannuja. Tutustu raatilaisiin ja lue heidän vinkkinsä osallistujille.

Kati Jaakonen tunnetaan paremmin Hellapoliisina. Sillä nimellä hän on kirjoittanut huippusuosittua ruokasivustoa, sekä julkaissut 29 ruokakirjaa, lehtiartikkeleita, kalentereita ja jopa pelejä. Koulutukseltaan Kati on kokki, ja on aikanaan työskennellyt kaikkein vaativimpien asiakkaiden, eli lasten ja vanhusten parissa. Hyvä ruoka ja ihmisten innostaminen ruoanlaittoon on Katille elämäntapa ja hän viettääkin työkeittiössään usein enemmän aikaa kuin kotonaan. Kati kokkaa usein kananpoikaa, koska pitää sen mausta, raaka-aineen monipuolisuudesta ja siitä, että kananpoika kypsyy nopeasti myös kiireisenä hetkenä. Erityisesti pienille lapsille murea kananpoika on hänestä helppo ja terveellinen syötävä. Suomen parhaalta suikalekokilta Kati toivoo nykyaikaista reseptiä, jonka valmistus onnistuisi keneltä tahansa. Myös kekseliäs maustaminen on ehdottomasti plussaa.

Vesa Saarenmaa on Kariniemen markkinointipäällikkö, jolla on takanaan yli 30 vuoden ura markkinoinnin lisäksi elintarvikkeiden tuotekehityksessä. Vesa aloitti työnsä kanan parissa silloin, kun ainoa tunnettu kanatuote kaupoissa oli pakastettu kokonainen broileri. Tuotekehittelijänä hän on ollut mukana jokaisessa askeleessa sillä tiellä, kun tuosta pakastetusta ”sunnuntairuoasta” on tultu tämän päivän runsaaseen valinnanvaraan. Vesan mielestä kanaa on helppo kokata, ja siitä pitävät appiukkoa lukuun ottamatta kaikki. Aikoinaan hän kehitteli lapsilleen hunajamarinoiduista suikaleista Herkku-Einarin erikoisannoksen, joka nykyään syntyy myös uusista hunajalla pintamaustetuista suikaleista. Vesan terveiset osallistujille ovat: ”Anna raaka-aineille tilaa. Yksinkertaisuus on valttia, myös maussa.”

Tuotekehityskokki Tero Honkaniemi saattaa olla sinulle jo tuttu Kariniemen sivuilta, joille hän alkoi tänä syksynä kirjoittaa ”Teron kanakeittiöstä” -blogia. Koulutukseltaan Tero on restonomi, ja ennen tuotekehityskokin tehtäviin siirtymistään hän ehti kerätä viidentoista vuoden kokemuksen kokin työstä helsinkiläisissä ravintoloissa. Kananpojan liha on aina kiehtonut Teroa raaka-aineena sen monipuolisuuden, sekä miedon ja muunneltavissa olevan maun takia. Iän karttuessa hän arvostaa yhä enemmän myös kananpojan vähärasvaisuudesta ja proteiinimäärästä saatavia terveysvaikutuksia. Suomen parhaalta suikalekokilta Tero toivoo rohkeita ideoita käyttää suikaleita ihan uudella tavalla.

Risto Mikkola ei kuulu Kanaraatiin, mutta valmentaa viittä voittajaa reseptien laittamisessa kokkauspäivänä. Risto on hyörinyt 30 vuotta kauhan varressa, tehtävien vaihdellessa kokista keittiömestariin. Laajemman yleisön tietoisuuteen hän nousi televisiossa MasterChef-kilpailun tuomarina. Kananpoika on ollut Ristolle tärkeä herkku lapsesta asti, jolloin se oli suoranaista juhlaruokaa. Sunnuntaisin äiti kypsensi kokonaisen broilerin, jota perhe lämmöllä nautti. ”Kokkaa rohkeasti, ja muista maku, maku, maku”, kehottaa Risto suikalekokkeja.

Sitten vain kokeilemaan. Koko raati toivottaa maistuvia kokkaushetkiä! Lisää tietoa Suomen paras suikalekokki -kilpailusta löydät täältä.