#kananiksi: Näin maustat kanajauhelihan aasialaisittain

Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananiksit tarjoavat sinulle yksinkertaisia ja yllättäviä vinkkejä, joilla jokaisesta tulee mestarikokki. Tässä videossa neuvotaan #kananiksi, joka on yksi tapa täydentää kanajauhelihan makua.

Kananpojan jauheliha ei maistu samalta kuin sian tai naudan, vaan sillä on oma kanaisa makunsa. Siksi kanajauheliha kannattaa myös maustaa omalla tavallaan. Niin että ihana kanan maku saa tukea, mutta ei peity. Kananpojan jauhelihan maustaminen onkin melkoinen kananiksi. On monta eri tapaa luoda herkullinen makuyhdistelmä kanajauhelihaan, ja tässä esittelemme niistä yhden.

Kun maustat kanajauhelihan näiden ohjeiden mukaan ja tarjoilet lopputuloksen salaatinlehdellä, syntyy muun muassa Thaimaassa suosittu kanasalaatti larb gai.

Aasialainen kanasalaatti larb gai
4 annosta
20 minuuttia

Kariniemen Kananpojan Jauheliha maustamaton 400 g
1 salottisipuli ohuina sukaleina
kourallinen tuoreita mintunlehtiä hienonnettuna
2 kevätsipulin vartta ohuina renkaina
2 rkl tuoretta korianteria hienonnettuna
1 punainen chili ohuina renkaina
2 rkl kalakastiketta
yhden limen mehu
4 tl palmusokeria (tai taloussokeria)
1 rkl paahdettua sipulirouhetta

Ruskista kanajauheliha kevyesti pannulla ja siirrä sen jälkeen kulhoon. Lisää joukkoon salottisuikaleet, minttu, kevätsipulit, korianteri ja chili. Sekoita keskenään kalakastike, limemehu ja sokeri. Sokerin liuettua, sekoita kastike muiden ainesten kanssa. Sekoita lopuksi joukkoon vielä sipulirouhe. Tarjoile salaatin tai esimerkiksi vihreiden papujen kanssa.


Kaikki jo ilmestyneet Kariniemen Kananiksit löydät resepti-valikon alta kokkausvinkeistä sekä Kariniemen YouTube-kanavalta. Pysy kuulolla, lisää on tulossa!