#kananiksi: Näin teet rapeaa pekonia mikrossa

Opi uusia kanakokkaustaitoja Kariniemen niksivideoista! Kaiken maailman kananikseistä saat näppäriä vinkkejä niin arkiseen kuin juhlavampaankin ruoanlaittoon. Tämä niksi paljastaa, miten pääset herkuttelemaan rapealla pekonilla ilman paistinpannua, käryä ja tiskiä.

Ah pekoni. Mikä ihana aamiainen, miten makoisa lisä melkein mihin vain ruokaan. Harmi vaan että… ei mitään! Kariniemen mikrovalmiin kanapekonin kanssa voit unohtaa huolet kärystä ja tiskistä. Kanapekoni on kaiken lisäksi tavallista pekonia vähärasvaisempaa, ja silti aivan yhtä herkullista. Uskomatonta mutta totta!

Pekonin valmistaminen ei ole koskaan ollut helpompaa. Työnnä Kariniemen kanapekonipakkaus avaamattomana mikroon ja anna sen pyöriä siellä 750 watin teholla 4-6 minuuttia, siinä kaikki. Parin minuutin jälkeen pakkaus aukeaa hieman ja vesihöyry pääsee ulos. Lopputuloksena on rapea pekoni, jonka voit nostaa pakkauksesta suoraan leivän päälle tai murustaa vaikkapa salaattiin, keittoon, pastaan tai risottoon. 

Katso videolta miten näppärästi kanapekoni rapsakoituu ja kokeile pekonia vaikkapa tähän salaattireseptiin.

Pekonisalaatti kanapekonista
2-3 annosta
15 minuuttia

Kariniemen Kanapekoni 100 g
50 g babypinaattia
1 ruukullinen rucolaa
1 makea suippopaprika
250 g kirsikkatomaatteja
½ punasipuli

Kastike:
½ dl oliiviöljyä
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sinappia
1 tl hunajaa
½ tl suolaa
¼ tl rouhittua mustapippuria

Kypsennä kanapekonia mikrossa 750 watin teholla 6 minuuttia. Anna pekonien jäähtyä hetki, avaa pakkaus ja nosta pekonit talouspaperin päälle odottamaan vuoroaan. Leikkaa pesty suippopaprika ohuiksi renkaiksi ja puolita kirsikkatomaatit. Leikkaa kuorittu punasipulin puolikas ohuiksi suikaleiksi. Asettele tarjoiluvadille pinaatit ja rucolat sekä pilkotut kasvikset.

Valmista kastike yhdistämällä ainekset kulhoon ja sekoittamalla voimakkaasti.

Murenna salaatin päälle rapeaa kanapekonia ja viimeistele kastikkeella.


Kaikki jo ilmestyneet Kariniemen Kananiksit löydät resepti-valikon alta kokkausvinkeistä sekä Kariniemen YouTube-kanavalta. Pysy kuulolla, lisää on tulossa!