Kananpoika on proteiinipommi

Kananpoika on proteiinipommi

Kananpojasta saa parhaita proteiineja.

Proteiini on pop ja sitä tankkaavat kaikki vauvasta vaariin. Ja miksipä ei, kun tutkimustulosten mukaan proteiini auttaa painonhallinnassa, lisää vastustuskykyä, edesauttaa lihasten rakentamista ja niiden ylläpitämistä, osallistuu luuston kunnon ylläpitoon aikuisilla ja luuston rakentumiseen lapsilla, nopeuttaa palautumista liikunnan jälkeen – proteiini auttaa monessa tilanteessa.

Kariniemen Kananpojalle nämä uutiset ovat tervetulleita, sillä broilerin liha on oikea proteiinipommi. 100g:ssa Kananpojan fileetä on proteiinia noin 30g, joka täyttää lähes puolet keskivertohenkilön päivittäisestä proteiinitarpeesta. Määrän lisäksi Kananpojassa on myös proteiinin laatu kohdallaan: broilerin liha sisältää kaikki elimistön tarvitsemat välttämättömät aminohapot, eli ne lihasten rakennuspalikat, jotka pitää saada ruuasta. Kananpojan proteiini on siis laadultaan erinomaista.

Rasvaa karttavat voivat nauttia huoletta proteiininsa Kananpojan muodossa, sillä broilerin liha on vähärasvaista. Fileessä rasvaa on noin 2% ja muissakin osissa alle 5%, kun nahan jättää lautaselle. Myös rasvan osalta Kananpoika on laaturuokaa, sen rasva on pääosin pehmeää, suositeltavaa rasvaa.