Kananpojan parhaat palat

Kananpojan parhaat palat

Mitä osaa kanasta kannattaa grillata? Katso kesäiset reseptit ja vinkit!

Filee, paisti, siipi, koipi… mitäs sitä tänään syötäisiin? Jokaisella on oma suosikkipalansa, eikä suotta. Kaikissa niissä on omat hyvät puolensa.

Filee

Suosituin pala kanaa on rintafilee. Vähärasvainen filee onkin kaikkein terveellisin kanan osista, ja sopii siksi hyvin salaatteihin tai muihin kevyisiin aterioihin. Kypsytät fileen kätevästi myös grillillä, esimerkiksi ennätysnopean Minuuttipihvin muodossa. Marinointi tai öljy pitää fileen mehevänä ja maukkaana.

Klikkaa tästä reseptiin Helpot kesäiset Minuuttipihvit ja parsa-kirsikkatomaattisalaattia.

Paisti

Paistilihassa on enemmän rasvaa kuin fileessä, ja siksi se sopii erityisen hyvin haudutettaviin ruokiin tai grillattavaksi. Paistiliha pysyy grillatessa mehevänä ja maukkaana, ja sen maku vain paranee hitaasti kypsentäessä. Muun muassa Kariniemen Grillipihvit on tehty kananpojan paistista.

Klikkaa tästä reseptiin Helpot kesäiset Grillipihvit, kasvisnyytit, grillitomaatit ja raparperihilloke.

Siipi

 

Mehukkaat Kananpojan Siivet ovat makoisia naposteltavia. Niistä saat helposti kesäisen lounaan tai välipalan, kun lisäät vaikka salaattia ja dippiä. Kanansiipien kaltainen ”finger food” on samalla hauskaa yhdessäoloa, täydellistä kesään.

Klikkaa tästä reseptiin Kananpojan Hunajasiivet, currydippiä ja kesäsalaattia.

Koipi

Kanankoipien syöminen on hauskaa ja helppoa! Ne ovat erinomaisia grillattavia, koska nahka estää lihan mehukkaita nesteitä valumasta ulos ja rapeutuu samalla mukavasti. Kypsä koipi käteen ja nam.

Klikkaa tästä reseptiin Kanankoivet ja yrttiohraa.

Jos et osaa valita, onneksi on Kananpojan Grilliboxi – kahdessa eri koossa ja maussa! Sieltä löydät kananpoikaa kätevästi valmiiksi paloiteltuna. Jakakaa vaikka jokaiselle perheenjäsenelle juuri ne omat suosikkipalat.

Missä kana, siellä kesä.