Kanapartio tuotekehityksessä: Ideasta ruokapöytään

Oletko koskaan miettinyt, miten uudet kanatuotteet syntyvät? Me kutsuimme Kanapartion selvittämään asiaa.

Kanapartio-toiminnan tarkoituksena on esitellä tavallisille ihmisille avoimesti Kariniemen toimintaa ja jakaa heidän kokemuksensa dokumentteina kaikkien nähtäväksi. Ensimmäiset Kanapartiot tutustuivat kotitiloihin. Nyt Kanapartiot matkasivat tuotekehitykseen.

Facebookissa avoimella haulla etsittiin neljä erilaista kanapartiolaista, joilla oli monipuolisia näkemyksiä ja kysymyksiä. Kaksi suuntasi Euraan tutustumaan Kariniemen yleiseen tuotekehitykseen ja kaksi Mikkeliin kypsien kanatuotteiden kehitykseen.

Tässä Kanapartiodokumentissa seurataan Cocon ja Agathan päivää Eurassa.

Coco ja Agatha matkustivat Kariniemen tuotantolaitokselle Euraan. Yllätyksekseen he kävivät koko tuotekehitysprosessin läpi pienoiskoossa. Monivaiheinen tuotekehitysprosessi tiivistettiin neljään osaan, jotta sen ehtisi kokea yhdessä päivässä.

 

Inspiroivan päivän päätteeksi syntyi  neljä lupaavaa kanaherkkua.

1. Yes you can(a)

Yes you can(a) on pikemminkin slogan laajemmalle sarjalle kuin yksittäinen tuote. Tuoteperheen kanaherkut olisi suunnattu ihmisille, jotka pitävät helposta ja yksinkertaisesta ruoanlaitosta. Kanakokki  pääsee tekemään viimeisen valinnan, mutta onnistuu kuitenkin aina ykkösellä. Esimerkiksi tuotteen mukana olisi valmis paistopussi tai sopivia mausteita, joista kukin voi itse valita suosikkinsa.

2. Terveellinen panerointi

Kanatuotteita, jotka on paneroitu kokojyvällä, tai vaihtoehtoisesti keliaakikoille sopivalla gluteenittomalla vaihtoehdolla. Panerointia voi käyttää Nuggeteissa, Poppiksissa tai vaikkapa kanapuikoissa. Paneroinnissa olisi myös vaihtuvia kausimakuja, kuten paahdettu kurpitsansiemen.

3. Mu-kana

Erityisesti kiireisille ja urheilullisille ihmisille suunnattu vähärasvainen proteiinituote: kypsää kanaa viilipurkin kokoisessa rasiassa. Kanan päällä ei ole leivitystä, mutta maustamattoman vaihtoehdon lisäksi löytyisi erilaisia mausteversioita, kuten marokkolainen. Kanapalat sopivat salaattiin, keittoon tai sellaisenaan syötäväksi – kylmänä tai lämmitettynä..

4. Madeiralainen kanavarras

Kanavartaita madeiralaisella mausteella – välimeri yhdistyy Afrikkaan -tyyppinen maku. Monikäyttöinen tuote sopii grilliin tai kotiuuniin, ja toisi kiinnostavan lisän valmiiden makujen sarjaan.

Kariniemen Kanapartiot valitaan avoimella Facebook-haulla tai suoralla hakemuksella kariniemen.fi:stä. Valinnassa ratkaisevat tulevan kanapartiolaisen kiinnostus ja perustelut. Pyrkimyksenä on ollut löytää Kanapartioon erilaisia ihmisiä, joilla on monipuolisia näkemyksiä ja kysymyksiä. Kanapartiot tutustuvat säännöllisin väliajoin Kariniemen toimintaan. 

Kaikki Kariniemen Kanapartiodokumentit löytyvät helposti YouTubesta Kariniemen kanavalta.