Kevyttä kanaa, kevyttä ruokaa

Kevyttä kanaa, kevyttä ruokaa

Useimmat toivovat ruokavaliolta keveyttä, mutta samalla täyttävyyttä ja monipuolista ravintosisältöä. Toivelista ei ole lainkaan mahdoton toteuttaa lautasella. Broileri ja erityisesti Kananpojan fileetuotteet täyttävät kriteerit mainiosti: niissä ei ole rasvaa nimeksikään, mutta sen sijaan löytyy runsaasti kylläisyyttä ylläpitävää proteiinia ja hyvä kokonaisuus energia-aineenvaihdunnassa tarvittavia B-vitamiineja.

Ruoalta toivotaan yleensä luonnollisuutta ja aitoutta. Keveys on ehkä totuttu yhdistämään esimerkiksi keinotekoisesti makeutettuihin juomiin, joihin perinteisyys ei ihan heti istu. Kananpojassa keveys on kuitenkin luontaista: lihasta ei tarvitse ottaa mitään pois, eikä siihen tarvitse lisätä mitään. Kaikki Kananpojan fileetuotteet täyttävät vähärasvainen-ravitsemusväitteen, eli niissä on rasvaa alle 3 g / 100 g. Kevein yksittäinen, täysin maustamaton tuote on Kariniemen Kananpojan Minuuttipihvi®, jossa on rasvaa vain 1,4 g / 100 g.

Kevyesti syöminen ei tarkoita nälässä kituuttamista, vaan järkeviä valintoja. Tärkeintä on rasvan määrän miettiminen, hyvä proteiinin laatu, kasvisten runsas käyttö sekä monipuolinen maustaminen. Tällaisella ruokavaliolla painoa on helppo hallita, sydän kiittää ja vireys pysyy hyvänä. Ruokavalio on aina kokonaisuus, mutta yksittäiset kevyet raaka-aineet, kuten broileri, tekevät sen koostamisesta helpompaa.

Nyt kevyitä kanaruokia voi kokata entistäkin monipuolisemmin. Kevyen ruoan ystäville on nimittäin tarjolla myös Kariniemen Kananpojan Fileejauheliha, joka on Suomen kevyin jauheliha! Rasvaa tässä kokonaan kanafileestä valmistetussa jauhelihassa on vain kaksi prosenttia.

Herkuttele siis sulavasti, vaivattomasti, huolettomasti ja terveellisesti – kevyestä kananpojasta valmistetuilla kevyillä kanaruoilla. Reseptit vaikka joka päivälle löydät täältä.