Kypsää kananpoikaa grilliin

Kypsää kananpoikaa grilliin

Kun tekee mieli kanaa ja aika on kortilla, tai muuten vain on puhti poissa ja arjen helpottaminen houkuttaa - tällöin Kariniemen kypsät fileet ovat herkku paikallaan. Helpoimmillaan homma käy niin, että pakkaus auki ja filee ääntä kohti. Asiaa lähemmin tarkasteltuna kypsät fileet ovat kuitenkin myös paljon muutakin.

Yksi erinomainen seikka näissä kypsissä fileissä on se, että ne ovat vakuumissa sous vide -kypsennetty mehevän kypsiksi. Tällöin kokkaajan ei tarvitse miettiä kypsyyden perään, vaan lopputulos on aina samanlainen. Tämä on oiva apu niin kanan kypsennystä pelkäävälle hieman aralle vasta-alkavalle kanamestarille kuin kokeneelle keittiöjyrällekin, jolle arjen helpotukset aika ajoin tuovat pelastuksen.

Käyttötapojakin on useita. Kanapastaan filee ainoastaan leikataan sopivan kokoisiksi suupaloiksi ja muuten valmistetaan pasta mieleisellä tyylillä. Grillissä ja pannulla tuote lämpenee läpikotaisin noin viidessä minuutissa. Yksi mehukas kikka puolestaan on lämmittää fileitä muovipakkauksessaan mikrossa parin minuutin ajan ja paistaa lopuksi fileisiin kaunis väri pannulla tai grillissä. Pakkauksen lientäkään ei kannata heittää hukkaan, vaan kannattaa hyödyntää sekin ruoanlaistossa. Liemellä saat erilaisiin kastikkeisiin, pastoihin ja keittoihin reilusti lisämakua – ruokahävikin minimoimisesta puhumattakaan.