Paljon kanaa, vähän suolaa

Paljon kanaa, vähän suolaa

Haluatko herkutella niin, että kroppakin kiittää? Varsinkin sydän tykkää kananpojan vähäisestä suolamäärästä.

Broilerinliha on valkoista lihaa, jota voit syödä ilman rajoituksia – myös ravitsemussuositusten mukaan.

Kanassa on runsaasti proteiinia, mutta vain vähän rasvaa ja suolaa. Maustamattomassa kananpojan lihassa suolapitoisuus on noin 0,15 g / 100 g. Tuotteen suola tulee ainoastaan lihassa luontaisesti esiintyvästä natriumista. Natrium on ihmiselle tärkeä mineraali, mutta pienikin määrä sitä riittää. Siksi kananpoika on hyvä vaihtoehto sinulle, joka haluat huolehtia terveydestäsi. Miedosti suolatuissa ja maustetuissa kananpojan tuotteissa suolapitoisuus vaihtelee 0,6-1,2 g/100 g välillä. Miedosti suolatut tuotteet ovat erityisen käteviä silloin, jos itse maustaessa suolaa tulee herkästi lisättyä liikaa.

Ruokaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota rasvan määrään ja laatuun, proteiinipitoisuuteen sekä suolan määrään. Runsas suolan käyttö on yhteydessä kohonneeseen verenpaineeseen, joka puolestaan on riski sydän- ja verisuonitaudeille. Liika suola myös rasittaa muun muassa luustoa ja munuaisia. Suolan sisältämä natrium on elimistölle välttämätön ravintoaine, jota tarvitaan mm. nestetasapainon ylläpitämiseen ja lihasten toimintaan. Elimistö kuitenkin saa tarvitsemansa natriumin ruoan sisältämästä luontaisesta natriumista. Suolaa kaipaa lähinnä makuaisti.

Sydän pitää kananpojalla herkuttelusta. Varsinkin silloin, kun valitaan Sydänmerkillä varustettu tuote. Sydänmerkki osoittaa, että tuote on terveyden kannalta parempi valinta. Sydänmerkin saavat vain sellaiset elintarvikkeet, joissa rasvan ja suolan määrää on rajoitettu ja rasvan laatu on hyvä. Sydänmerkkiä hyödyntämällä sinun on helppo parantaa ruokavaliotasi terveellisempään suuntaan – mausta tinkimättä.

Jo yli 20:lle Kariniemen tuotteelle on myönnetty Sydänmerkki. Kariniemen Kananpojan Pikkupullat ovat markkinoiden ainoa suolan ja rasvan kannalta parempi lihapyörykkä. Kariniemen Kananpojan Ohuen ohut fileepihvi hunaja taas on ainoa marinoitu tuote, joka on ansainnut Sydänmerkin. Kaikki Kariniemen Sydänmerkki-tuotteet voit katsoa täältä.

Herkuttele siis huoletta makoisalla kanalla. Ruokavalion vaihtelusta ja monipuolisuudesta voit huolehtia valitsemalla aina uuden reseptin osoitteesta kariniemen.fi/reseptit. Siellä on kohta 300 erilaista kanareseptiä!