Hei!

Selainversiosi on vanhentunut. Ole hyvä ja lataa uudempi versio selaimesta.

Parhaat kanasalaatit

Parhaat kanasalaatit

Kevyt kanasalaatti on täydellinen kesäpäivän lounas. Onhan se hyvänmakuinen ja samalla ihanan terveellinen. Innostuneelle kokkaajalle riittää erilaisia reseptejä sillä mitalla, että salaattien syöminen ei taatusti käy yksitoikkoiseksi.

Tuoreet kotimaiset kasvikset tekevät kesästä parhaan salaattikauden. Siitä kannattaakin ottaa ilo irti.  Juustoiseen kanasalaattiin kuuluu muun muassa salaattia, herneenversoja ja makoisia mansikoita, nam! Myös joitain tämän rucola-limepestolla maustettavan kanasalaatin aineksia voi kasvattaa omassa puutaharhassa. Laitat salaatin helposti valmiiksi paistetuista kananpojan sisäfileistä.

Ja mikäpä olisi parempi tarjottava juhliin saapuville vieraille kuin juuri broilerisalaatti? Se sopii moneen ruokavalioon ja maistuu niin pääruokana kuin lisukkeenakin. Jos jaksat nähdä vähän enemmän vaivaa, saat koko porukalle upean makuelämyksen nyhtämällä paistileikkeistä mehevää lihaa Pulled Chicken -salaattiiin varten. Tuhdisti maustettua nyhtökanaa voi käyttää myös hodareihin tai hampurilaisiin! 

Kiireistä kesäkokkia ilahduttavat enemmän kätevät, vaikkapa valmiiksi maustetut kanaherkut. Raikkaan mangon makuisista kanapihveistä syntyy Kesäinen kanasalaatti vähän isommallekin seurueelle. Yksi supernäppärä vinkki herkullisen kanasalaatin luomiseen on Kariniemen KanaSet paahdetut fileepalat. Kumoa vain kypsät kanapalat muiden salaattiainesten sekaan! KanaSetin mukana tulevista dipeistä saat vielä makoisat salaattikastikkeet.

Kana ja salaatti sopivat hyvin yhteen silloinkin, kun haluat pitää pihvin pihvinä. Hedelmäinen kanasalaatti on yksi suosituimpia salaattireseptejämme. Siinä salaatin hedelmät ja vihannekset täydentävät mukavasti hunajaisen kanapihvin makua. Voit itse päättää lasketko pihvin suoraan grilliltä salaatin päälle vai pilkotko palasiksi.

Myös lisukesalaattiin kannattaa valikoida sellaisia aineksia, jotka toimivat yhdessä broilerin kanssa. Esimerkiksi tämä meheväksi marinoitava peruna-papusalaatti tukee täydellisesti Kananpojan Grillimakkaroiden makua.

Kun kesä kääntyy syksyyn, runsas satokausi tuo salaatteihin uutta hehkua. Kauden kasviksia voi hyödyntää vaikkapa Kevyessä kanasalaatissa, jossa porkkana ja kaali antavat syksyn rapeaa aromia. Monia eksoottisempien salaattien aineksia taas löytää kaupoista parhaiten Suomen talvikuukausina. Aasiassa suositun Larb gain limettisen maun tiedetään vieneen myös monen suomalaisen kielen mennessään. Nauti siis rohkeasti erilaisista kanasalaateista ympäri vuoden!

Maittavia salaattihetkiä!